Smekkfullt.. og 38 andre utvalgte reiselivsnyheter

Nasjonalt:

Reiselivsaktør mener Norge har et konkurransefortrinn
«Nordlysguide Gunnar Hildonen maler hus mens han venter på at turistene skal komme tilbake. – Norge som turistmål kan dra nytte av å være et trygt og lite land, mener reiselivsdirektør.» Kilde: nrk.no.

Hotellsjef etter at Norge åpnet: – Smekkfullt
«Folk er klar – til både fest og konferanse. Men til tross for mange bestillinger, er bedriftene bekymret over momsøkningen fra i dag.» Kilde: nrk.no.

Nordmenn hadde rekordmange overnattingar på hotell i august
«For fyrste gong syner statistikken over 2 millionar norske hotellovernattingar i august. Men framleis mangla det over 1 million utanlandske overnattingar samanlikna med før pandemien.» Kilde: ssb.no.

En god sommer for campingplassene
«I august strømmet utlendingene tilbake til norske campingplasser, men også nordmenn økte besøket på campingplassene. Det ga en bedre august enn før korona.» Kilde: bobilverden.no.

9 prosent økning på DNT-hyttene
«De betjente turistforeningshyttene hatt en økning på over 9 prosent i år. DNT merker stor interesse for høstferie på fjellet.» Kilde: dnt.no.

Kun tre av ti sier de planlegger utenlandstur
«De fleste nordmenn regner med at de holder seg her i landet ut 2021. Kun tre av ti planlegger en utenlandstur innen nyttår.» Kilde: nettavisen.no.

Reiseliv har flest arbeidsledige
«Etterspørselen etter arbeidskraft er rekordhøy, og stadig færre arbeidssøkere er registrert hos Nav. Arbeidsledigheten er høyest innen reiseliv.» Kilde: itromso.no.

Innlegg: Koronatiltaket som ga mer besvær enn nytte
«Momskutt skulle hjelpe bedrifter under koronaen, og nå er tiltaket omme. Det har bare påført virksomhetene og støtteapparatet kostnader – en ren ulempe som slår ut på bunnlinjen.» Kilde: dn.no.

Finn.no: Bookinger til utlandet som i 2019
«Siden gjenåpningen av samfunnet forrige fredag, har man sett en eksplosiv vekst i nordmenns interesse for reiser til utlandet. Ifølge ferske tall fra FINN reise, var det over en halv million besøk inn til FINN reises nettsider bare i løpet av uke 38..: Kilde: hangar.no.

Norwegian vil øke med inntil 20 fly i 2022
«Norwegian vil øke flåten fra 51 til 60–70 fly neste år. Selskapet skal i løpet av året selge like mange billetter innenriks som før pandemien, sier toppsjef Geir Karlsen.» Kilde: e24.no.

Ny konserndirektør i Norwegian
«Magnus Thome Maursund blir konserndirektør for nettverk, prising og planlegging den 1. oktober. Han har hatt flere ulike lederstillinger i Norwegian i mer enn et tiår.» Kilde: travelnews.no.

Norwegian og andre lover bedre refusjonspraksis etter EU-inngripen
«16 større flyselskaper, blant dem Norwegian, har forpliktet seg til raskere refusjoner og bedre informasjon i forbindelse med avlysninger av flyavganger.» Kilde: abcnyheter.no.

Reagerer på Norwegian-innstramming: – Nei, nei, nei
«Etter at Norwegian gjenåpnet bonusprogrammet er det ikke lenger mulig å betale for flybilletter kun med cashpoints. Det får både kunder og Forbrukerrådet til å reagere. – En midlertidig endring, svarer Norwegian.» Kilde: e24.no.

Pilotforeningen mener SAS bryter loven – utelukker ikke rettssak
«SAS’ nye strategi for å kutte personalkostnader blir sett på som avtalebrudd av pilotforeningene.» Kilde: reiseliv1.no.

Flyr lanserer skidestinasjoner i Europa
«Med disse nye destinasjonene kommer også Østerrike, Sveits og Tyskland på rutekartet til Flyr, i tillegg til reisemålene Flyr allerede har til Frankrike og Italia; Paris, Nice og Roma.» Kilde: hangar.no.

Nord-Norge:

Solid overnattingsøkning i august – men nødvendig med tiltak
«Det går rette veien for overnattingsbedriftene, men det er fortsatt nødvendig med målretta tiltak for å komme på samme nivå som før koronaen stengte ned landet. Det er meldinga fra NHO i nord.» Kilde: reiselivinord.no.

Svalbards rike miljøminner (Svalbard)
«Et nytt forskningsprosjekt med søkelys på historier om forandringer på Svalbard.» Kilde: svalbardposten.no.

Tromsø vil bli «verdens beste juleby» (Troms)
«Næringslivet i Tromsø vil gjøre byen til «the nr. 1 go-to destination for Christmas!» Snø, nordlys og mørketid er blant trekkplastrene de trekker fram.» Kilde: reiseliv1.no.

Hotellsjef etter at Norge åpnet: – Smekkfullt (Nordland)
«Folk er klar – til både fest og konferanse. Men til tross for mange bestillinger, er bedriftene bekymret over momsøkningen fra i dag.» Kilde: nrk.no.

Hurtigrute-topp: – Lokale leverandører er det viktigste vi har (Nordland) +
«Andreas Thorvardarsson og Thorvardur Gunnlaugsson i Lofotpils er glad for at seilingene til Hurtigruten er tilbake. Koronapandemien førte til at viktige inntekter ble borte over natta.» Kilde: lofotposten.no.

Midt-Norge:

Sliter de med å få tak i nok folk
«Hotellbransjen måtte permittere nesten alle ansatte. Nå sliter de med å få tak i nok folk. .. Det er dessverre en mangel på arbeidskraft i bransjen, og det berører også oss. Spesielt merkes mangelen på kokker, sier Reidun Beate Thorsen ved Scandic Rock City i Namsos.» Kilde: nt24.no.

Emil (23) fra Scandic Nidelven til topps i VM for unge kokker
«Den talentfulle kokken ble første nordmann i historien til å vinne den prestisjefulle Jeune Chef Rôtisseurs-konkurransen i Paris.» Kilde: hsmai.no.

Orkland kan få nytt hotell +
«Orkland trenger et hotell som supplement til Bårdshaug herregård, ikke som en konkurrent. – Vi ser for oss to mulige plasseringer.» Kilde: avisa-st.no.

Sier ja til større ferge til øyrekka 
Frøya: «Fylket vil øke kapasiteten på ferga i øyrekka og øke kapasiteten i sommerhalvåret. – Vi er veldig godt fornøyd, sier ordfører Kristin Strømskag (H).» Kilde: froya.no.

Fjord-Norge:

Innsjekkingar på over 9000 turmål – éin landsdel dominerer
«Nordmenn registrerer turane sine som aldri før. Her er lista over dei mest registrerte turmåla i landet. – Mange er konkurransestyrte, det er litt overraskande.» Kilde: nrk.no.

No stengjer Anders dørene til Tørvis (Vestland)
«Tørrvis hotell har hatt ein ok sommarsesong. No stengjer Anders Grorud og resten av dei tilsette dørene, og skal bruka vinteren til å planleggja neste sesong. – Skal pynta til jul før me dreg.»  Kilde: sognavis.no.

Cruiseskipene har ikke brukt landstrøm (Vestland) +
Bergen: «Over 20 cruiseskip har besøkt Bergen i år. Ingen av dem har brukt strøm fra land. – Pandemien har nok medført at vi har tapt halvannet år i utvikling av landstrømtilbudet til cruiseskip, sier havnedirektør Johnny Breivik.» Kilde: e24.no.

Dingeling, trikken går! (Vestland) +
Bergen: «Det er 71 år siden trikken gikk hit sist. Nå kan du snart ta den historiske turen. Målet er at den skal nå sentrum neste år. Da kan du dra til Møllaren på skinner.» Kilde: bt.no.

Stor etterspørsel etter julebordshow (Vestland/Rogaland)
«Quality Hotel Edvard Grieg og Quality Airport Hotel Stavanger tar sats inn i julemånedene og fortsetter suksessen med Julebordshow for både bedrifter og privatpersoner. Hotellene merker stor etterspørsel og har allerede solgt rekordmange billetter til årets show.» Kilde: hsmai.no.

Vurderer å gjøre dette hotellet om til boliger (Vestland) +
«Det er kommet inn 94 ulike innspill til ny kommuneplan. Et av innspillene kommer fra Thon Hotellbygg AS som ønsker å gjøre endringer ved Thon hotell Sandnes.» Kilde: sandnesposten.no.

Øst-Norge:

Arvid (26) skal gjøre Haglebu til et attraktivt reisemål (Innlandet)
«..både sommer og vinter. Den nyansatte turistverten på Haglebu, har mange spennende ting på gang i den lokale fjellheimen, men det første som står på agendaen er neste ukes høstmarked.» Kilde: bygdeposten.no.

Utstillerrekord på Østlandske Storhusholdning (Innlandet)
«Neste uke åpner fagmessen Østlandske Storhusholdning i Vikingskipet, Hamar. Dette blir horeca-markedets største møteplass i 2021.» Kilde: reiseliv1.no.

Girer kraftig opp med billig-billetter (Oslo/Akershus)
«Det irske lavprisselskapet Ryanair satser hardt på å bygge opp rutetilbudet igjen etter korona-krisen. Nå har selskapet bestemt seg for å mangedoble antall avganger fra Oslo til London Stansted.» Kilde: flysmart24.no.

TravelXpo inviterer igjen til Norges største reiselivsmesse (Oslo/Akershus)
«14.-16. januar 2022 inviteres reiselivsbransjen og publikum til Telenor Arena for en innholdsrik helg full av inspirasjon og potensielle destinasjoner for reiseåret 2022.» Kilde: travelnews.no.

Ivar Neteland til Ramme fjordhotell (Akershus)
Vestby: «Ivar Neteland kommer rett fra direktørjobben for landets eldste hotell. Nå blir han direktør i det som omtales som landets vakreste og mest særegne hotell.» Kilde: travelnews.no.

Frykter ikke privatisering av hotellet på Sand (Østfold) +
«Investorene får gå videre med å utrede et hotell på Sand, som kan få 20 etasjer. De politiske signalene er mer uklare enn på lenge, så her kan det vippe mot både ja og nei. – Hotellværelser uten kjøkken er det ingen som vil kjøpe.» Kilde: f-b.no.

Sørlandet:

Opna El-sykkelsystem til 1 mill. i Setesdal +
«Valle-ordførar og styreleiar i Setesdal regionråd, Steinar Kyrvestad, klypte snora for El-sykkelprosjektet Setesdal E-bike torsdag.» Kilde: setesdolen.no.

Hoveodden: Vi går fra campingplass til destinasjon +
Arendal: «Et flertall i bystyret går inn for å åpne for regulering til fortsatt camping på Hoveodden. Nå skal forslaget på høring.» Kilde: geita.no.

Annet:

Kina bygger massivt karantenehotell for utenlandsreisende
«Kinesiske myndigheter har bygget et enormt karantenehotell-kompleks som kan huse 5000 personer som ankommer «Midtens rike» fra utlandet.» Kilde: vg.no.