Sørlandet satser på TV .. og 31 andre reiselivsnyheter

Nasjonalt:

Nasjonal konferanse om cruiseturisme til Norge
«Vestlandsrådet arrangerer for andre gong «Nasjonal konferanse om cruiseturisme til Norge». Konferansen er ein dagskonferanse og blir arrangert på Scandic Ørnen Hotel i Bergen, 25. oktober 2021. Målgruppene er alle aktørar i Norge som er involvert i cruiseturisme, samt interesseorganisasjonar, kommunar, fylke og departement.» Kilde: vlfk.no.

Hva betyr det at ansatte SKAL tjene mer enn minstelønn?
«De ansatte i hotell og restaurant streiket i 2016 og vant fram med kravet om at alle skal tjene mer enn minstelønna og ha lokale forhandlinger. Men arbeidsgiverne fortsatte som om ingenting var endret, hevder LOs advokater i arbeidsretten. Nå skal saken avgjøres i retten.» Kilde: frifagbevegelse.no.

NHO i arbeidsretten om minstelønn
«Det er ikke tariffstridig å ikke gi lokale lønnstillegg når det fortsatt kreves store tillegg sentralt, mener NHO. Arbeidsretten skal ta stilling i denne betente striden om lønna i reiselivet.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Andreas er redd for å bli bitter og angre på yrkesvalget
«Andreas Tharaldsen (27) er usikker på hvor lenge han holder i servitøryrket: – Vi står, går og bærer hele tiden.» Kilde: frifagbevegelse.no.

Mer lokal mat på turistenes fat!
«Lokal mat er mer bærekraftig, styrker opplevelsesverdier, forsterker stedsidentitet og høyner lokal verdiskaping. Men hvor er det er flaskehalser, og hvor ligger mulighetene? Hva gir suksess?» Kilde: norskopplevelseskonferanse.no.

MC-miljøet en viktig samarbeidspartner for reiselivsnæringen
«Telemark ble kåret til årets kjørefylke.. På de neste plassene kom Trøndelag og Rogaland. HUBriding, som er digitale ruter hvor man kan bo lenge på et sted, har spredd seg over det ganske land og i alt har over 20 hoteller og overnattingssteder tilknyttet seg konseptet.» Kilde: reiseliv1.no.

Selger fly- og feriereiser som i 2019
«Nordmenn har kastet seg over ferie og flyreiser hos charterselskapene. Ving melder nå om en enormt salg og de siste ukers bestillinger er på høyde med 2019, før pandemien brøt løs.» Kilde: hangar.no.

USA skroter innreisenekt: Tror på flere inntektsstrømmer for SAS
«At amerikanske myndigheter åpner for fullvaksinerte flyreisende er gode nyheter for SAS. Men, utfordringene overskygger, mener analytiker.» Kilde: e24.no.

Fryktet timer i kø – slapp inn i USA på 5 minutter
«Da Terje Berge og en gruppe profesjonelle norske reiselivsfolk skulle reise fra Oslo til Las Vegas hadde de haugevis med covid-19 dokumentasjon med seg. Det kunne de ha spart seg.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Nordnorsk Reiselivsstatistikk 2020
«For 21. året på rad har NHO Reiseliv Regionforening Nord-Norge utarbeidet ”Nordnorsk Reiselivsstatistikk.” Siden 2019-utgaven er utgivelsen gjort i samarbeid med NHO Nordland og NHO Arktis.» Kilde: reiselivinord.no.

Ønsker å informere kommunestyret om bærekraftsprosjektet (Finnmark)
«Visit Nordkapp ønsker å informere Nordkapp kommunestyre om bærekraftsprosjektet, og har bedt om 45 minutt i kommunestyremøtet 2. november.» Kilde: radionordkapp.no.

Klyngesamling 27. – 28. oktober – Alta (Finnmark)
«Arctic-365 inviterer til ny Klyngesamling hvor vi får høre mer om og skal diskutere følgende: .. Sett av datoene nå! Påmeldingslink kommer.» Kilde: arctic-365.no.

Investerer i ny rorbu: – Vi legger en plan for neste år (Nordland) +
«Reiselivsselskapet Lofoten Havfiske og Rorbuopplevelser AS på Skreda utvider anlegget med ny rorbu. – Vi må fokusere framover og på det som skal skje i framtiden.» Kilde: lofotposten.no.

Svart hotell – risikerer å bli slått konkurs (Nordland) +
«Konkursbegjæringen fra USCGIM Bridge LLC var til behandling i Søndre Østfold tingrett tirsdag 21. september. Det kan få betydning for planene for Svart hotell i Meløy.» Kilde: an.no.

Midt-Norge:

Innlegg: Hotell i øst ingen trussel for Midtbyen
Trondheim: «Hotellplanene på Falkenborg i Trondheim er neppe noen trussel for handel og vandel i Midtbyen.» Kilde: midtnorskdebatt.no.

Reagerer på reklame: – Utdaterte kjønnsrollemønster +
Rorøs: «Siri B. Gellein reagerer på Destinasjon Røros reklameartikler om aktiviteter for jenter og gutter på Røros.» Kilde: fjell-ljom.no.

Innlegg: En aktivitet for de få, eller for folk flest?
Oppdal: «Vi har et fantastisk skiområde med en flott beliggenhet her i Oppdal. I tillegg får vi ny heis i år, det er skikkelig stas. Men prisen da, Oppdal Skiheiser.» Kilde: opp.no.

Fjord-Norge:

Foreslår avgift på cruise-anløp (Møre og Romsdal)
«Molde MDG vil ha ned utslippp fra cruiseskip, og foreslår å få utredet en form for turistskatt.» Kilde: rbnett.no.

Cruisedestinasjonar skal få konkrete råd (Vestland)
«Effekten av redusert cruisetrafikk i dei størte cruisehamnene på Vestlandet er kartlagt. .. Eidfjord er ei av bygdene som er med på undersøkinga av korleis innbyggjarar og norske turistar reagerer på fråværet av cruiseturistar.» Kilde: hardanger-folkeblad.no.

Fikk to millioner i støtte – blir stort pariserhjul på Ruten (Rogaland) +
Sandnes: «I adventstiden blir det skikkelig julestemning på Ruten. To millioner i støtte er sikret, og nå lanseres en svært velkjent og høyreist attraksjon.» Kilde: sandnesposten.no.

Øst-Norge:

Innlegg: Med status som nasjonalparklandsby (Buskerud) +
«Gamle Geilo gard skal rivast. Det får innsendaren til å stille spørsmål kring Geilo sin status som nasjonalparklandsby.» Kilde:

Ansatt: – Flyplassen skitten og blir ikke vasket om natten (Akershus)
«Passasjerer som kommer til Oslo Lufthavn om morgenen møter en flyplass som ikke har blitt rengjort om natten. Ansatte og gjester er misfornøyd..» Kilde: flysmart24.no.

Fem steder du ikke vil gå glipp av under Oslo Open House (Oslo)
«Hvert år åpner hus i store deler av Oslo-området dørene for skuelystne arkitekturinteresserte. Til helgen (25. og 26. september) er det nok en gang klart for Oslo Open House (OHO).» Kilde: arkitektnytt.no.

Endelig kan Kristin ønske velkommen hit (Vestfold) +
Larvik: «Nå er det «vanlige» folks tur, eller rettere sagt Larvik-folks tur, til å kunne bruke de 2.500 kvadratmeterne med utsikt over fjorden. Endelig kan hun (Kristin Mariante) invitere andre enn hotellets gjester inn i Farris Bads spa-avdeling etter at korona satte inn.» Kilde: op.no.

Kåret til årets kjørefylke for motorsykkel i Norge (Telemark)
«Telemark, med sine mange flotte svingete veier, ble kåret til årets kjørefylke for motorsykkel i Norge i helgen. .. Prisen ble delt ut i forbindelse med Straand Treffet 2021, som er landets største arrangement for motorsykkelinteresserte.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Sørlandet:

Filminnspilling med Visit Norway starter denne uken
«Kampanjen skal rette seg mot et internasjonalt publikum og skal ha fokus på hvor viktig det er å ta seg ferie, og da spesielt etter pandemien. Kampanjen skal ha en humoristisk twist med å dra på ferie til Sørlandet.» Kilde: usus.no.

Vår unike kystkultur og kystlinje på film
«Vi vil vise skjærgården med uthavner og fyr, bading og båtliv og opplevelser knyttet til kysten og havet – hele året. Derfor ble det i sommer produsert film fra de to kulturhistoriske båtrutene MB Øya og MB Høllen, og en film på Bredalsholmen fartøyvernsenter.» Kilde: usus.no.

Top Gear Frankrike til Sørlandet i høst
«Denne høsten kommer Top Gear Frankrike til Sørlandet for å filme. Filmcrewet skal innom en god del lokasjoner på Sørlandet for å spille inn det populære tv-programmet.» Kilde: usus.no.

Slottet i Sirdal åpner i høstferien +
«Slakter Albert Idsøe og kokk Andreas Myhrvold jobber nå med menyer som skal lokke sirdøler, hyttefolk og andre gjester til den nye fjellbistroen i Sirdal.» Kilde: aftenbladet.no.

Annet:

Rusning efter fjällkonferenser (Sverige)
«När restriktionerna lättar ser många företag framemot att medarbetarna ska få träffas. De senaste årens friluftsvåg verkar ha satt spår även i konferensbokningarna, där Skistars ser en ökning med 11 procent jämfört med innan pandemin på sina destinationer.» Kilde: besoksliv.no.

Høstferie: Miljøvennlig glamping i Sverige
«Under pandemien var det mest snakk om “norgesferie”, men skal vi tro søkevanene våre er det «glamping» nordmenn higer mest etter.» Kilde: abcnyheter.no.

Travel Needs to Get Ahead of the ‘Great Migration’
«The media may be spinning a tale of increased nationalism, but that’s not what’s actually happening. The travel industry’s focus must stay on the world’s shifting human mobility patterns where it can play a huge role and reap the benefits.» Kilde: skift.com.