Turisttap for distriktsbedriftene.. og 24 andre utvalgte reiselivssaker

Nasjonalt:

Innlegg: Turisttap for distriktsbedriftene
«Dagens ordning for momsrefusjon er utdatert. Det er lang kø, byråkrati og høye gebyrer.» Kilde: nationen.no.

Vil styrke norsk reiseliv med felles selskap
«Fjord1, Vy og dei fire eigarane i Aurland Ressursutvikling har signert ein prinsippavtale der målet er å etablere eit felles selskap for reiseliv i Norge.» Kilde: abcnyheter.no.

The World’s Most Sustainable Journey with Up Norway
«Below we share our recent interview with Torunn Tronsvang, the Founder of Up Norway. We discuss everything from the importance of highlighting sustainable cuisine when traveling to must-do experiences for Norway’s regular visitors to first-time travelers to the Land of the Midnight Sun.» Kilde: eastendtastemagazine.com.

Framtidens Norge trenger mer friluftsliv, ikke mindre
«DNT har store forventninger til gjennomslag for friluftslivet i forhandlingene om regjeringsmakt.» Kilde: dnt.no.

Grunnfjellet i reiselivet
«Norsk reiseliv har flere fyrtårn, som Hurtigruten, Choice og Classic Norway. Men bak logoer og markedskampanjer er det hverdagshelter som Sveinung Garnes som får hjulene til å gå rundt.» Kilde: travelnews.no.

Cyberkriminelle utnytter reiselivsnæringen etter pandemien
«Etter mer enn et år med nedstengning av samfunnet, har stadig flere begynt å bestille fly, hotell og reiser generelt, som en følge av at stadig flere blir vaksinerte. Noe cyberkriminelle utnytter i form av å øke mengden phishing e-poster med ondsinnede lenker.» Kilde: reiseliv1.no.

Caravanmessen – her får du alt på et sted!
«Det er dagen før Caravanmessen 2021 åpner og det er forventningsfulle utstillere som gjør de siste forberedelsene.» Kilde: bobilverden.no.

NAF: Ladeplassene må bli som bensinstasjoner
«Folk vil ha et servicetilbud og litt komfort når de lader. Noe så enkelt som et tak over ladestasjonen bør være et minstekrav, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Mener færre passasjerer øker risikoen for flere monopolruter
«Konkurransetilsynet mener en fortsatt nedgang i antall flypassasjerer øker risikoen for monopolruter. Tilsynet advarer også mot ny krisestøtte til etablerte aktører.» Kilde: e24.no.

Satser nytt – ny aktør holder selskapet unna Norge
«Finnair er på full fart inn med langruter fra Sverige. Flyekspert tror det er lite sannsynlig med satsing i Norge.» Kilde: flysmart24.no.

Historisk romferd: Rom­turistar skutt opp
«Milliardæren Jared Isaacman har med seg tre framande, vanlege folk på tur ut i verdsrommet. Ingen av dei er astronautar. I natt starta ferda.» Kilde: nrk.no.

Nord-Norge:

Scandic anker Nordkapp-dommen (Finnmark)
«Scandic anker dommen fra Vestre Finnmark tingrett, der Nordkapp kommune ble frifunnet. Nordkapp fikk medhold i at Scandic ikke skal få lov til å ta parkeringsavgift fra turistene.» Kilde: nrk.no.

Visit Lyngenfjord leter etter digital markedsføringsentusiast (Troms)
«Visit Lyngenfjord AS er et destinasjonsselskap for fem kommuner i Nord-Troms. .. Som digital markedsfører har du ansvar for at Lyngenfjordregionen blir bedre kjent i våre markeder og hos våre målgrupper.» Frist: snarest. Kilde: visit-lyngenfjord.com.

Investerer nær fire millioner i alpinanlegget i Kroken (Troms) +
«Kommunen vil pusse opp heiser og lysanlegg i Tromsø Alpinpark. En viktig grunn er å gjøre det attraktivt for salg. Kultur-, idretts- og friluftsutvalget vil bruke 3,8 millioner kroner på å oppgradere heisene og utbedre lysanlegget i bakkene.» Kilde: itromso.no.

Fru Haugans Hotel søker Digital Markedsfører (Nordland)
«Midt i Norge, midt på Helgeland ligger vakre Mosjøen og ærverdige Fru Haugans Hotel, et kvinnestyrt hotell i 5 generasjoner.» Frist: 01.10.2021. Kilde: finn.no.

Gondoleventyr på Vestlandet: – Det samme kan skje i Vefsn (Nordland) +
«Gondolbanene i Åndalsnes og i Stryn går så det suser. Det er ingen til å tro at det samme ikke kan skje i Vefsn. Det understreket Jann- Arne Løvdahl da han informerte om gondolplanene i Vefsn på en godt besøkt næringslivslunsj onsdag.» Kilde: helg.no.

Midt-Norge:

Verdiskapingen av reiselivet har stor betydning for Ørland kommune
«Randi Wenche Haugen, styreleder ved Roret Ørland kulturforetak, og Hanne Falstad, daglig leder Ørland kulturforetak, har sendt inn dette leserbidraget.» Kilde: fosna-folket.no.

Fjord-Norge:

Inviterer til møte om reiselivsprosessen (Møre og Romsdal) +
Sykkylven «Torsdag 16. september er det klart for ope møte om reiselivsprosessen i Sykkylven. Åsne Helene Folstad, dagleg leiar i Sykkylven Næringsutvikling, og ordførar Odd Jostein Drotninghaug er opptekne av reiseliv.» Kilde: nyss.no.

Har ikkje fått melding om konkursar i reiselivet, men.. (Vestland) +
«Så langt ser det ut som reiselivsbedriftene i Sogn har overlevd reiselivskrisa. No byrjar kampen om å vinne gjenopninga. – Det har vore knalltøft for lokalsamfunn, bedrifter og dei tilsette.» Kilde: porten.no.

Øst-Norge:

Konsekvenser av tiltak for fritidsboliger 
«Kunnskapsstatus fritidsboliger i Innlandet 2021..» Kilde: ostforsk.no.

Vi skal fortsatt servere Hedmarks beste frokost (Innlandet) +
«I dag driftes hotellene Elgstua og Central i Elverum som Scandic-hoteller. Neste år blir det en endring på det. Da får hotellene ny profil som Thon-hoteller.» Kilde: ostlendingen.no.

Konkurransetilsynet kritisk til sparkesykkelregler i Oslo
«I et brev til Konkurransetilsynet mener det norske sparkesykkelselskapet Ryde at Oslo Kommunes regulering av markedet er svært uheldig. De får støtte av tilsynet som ser utfordringer med reguleringen.» Kilde: e24.no.

Sparkesykkelaktører med klistremerker og leasingavtaler (Oslo)
«Oslo tingrett besluttet før helgen å begrense antallet elsparkesykler i Oslo. Nå svarer en av utleierne med å sparke i gang en ny tjeneste. Samtidig har tre andre selskaper innført samarbeid om utleie ved hjelp av klistremerker.» Kilde: e24.no.

Ny podcast: Operastranda – Oslos indrefilet (Oslo)
«I sommer åpnet Oslos nye bystrand, Operastranda. Stranden har blitt flittig brukt gjennom hele sommeren, og er til stor glede for byens befolkning. I denne utgaven av Prosjektkontoret snakker vi med tre av de som på hver sin måte har sørget for at stranden ble en realitet.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Annet:

New Research: 5 Trends From Travel’s 2021 Summer Surge
«Expedia Group Media Solutions’ Q2 2021 Travel Recovery Trend Report features the latest research and key data on how travel is returning, with actionable insights to help guide the industry as it captures new demand.» Kilde: skift.com.

Se de fineste bildene fra #nattinaturen
«Den 4. september sov «hele Norge» ute under stjernene, og vi ba folk legge ut sitt beste bilde fra natten på sosiale medier.» Kilde: norskfriluftsliv.no.