Motion blur of bikers competing in the Tour de Britain

Verdens første helelektriske sykkelritt.. og 37 andre reiselivsnyheter

Nasjonalt:

Statskog: Fortsatt rift om enkle hytter
«Vedfyring, utedo og vann fra bekken frister fortsatt. Stadig flere søker til Statskogs hytter i skog og fjell.» Kilde: abcnyheter.no.

Kan reiseliv øke bolysten?
«I den nye nasjonale strategien er et av målene at reiselivet skal bidra til attraktive lokalsamfunn og fornøyde innbyggere. Hvor viktig er et slikt perspektiv?» Kilde: norskopplevelseskonferanse.no.

Innlegg: Free at last!
«Så var det endelig klart: Vi klapper sammen koronarestriksjonene, hiver munnbindene, glemmer meteren og ønsker verden velkommen til Norge igjen!» Kilde: travelnews.no.

Innlegg: Hva med en smule måtehold?
«At næringslivet har hatt trange kår er det ingen tvil om, men helgas feiring og ville hyllest minnet mer om at en okkupasjonsmakt var jaget fra norsk jord enn at avstandsmeteren og antallsbegrensningene ble fjernet.» Kilde: nye-troms.no.

Forsikringsselskap advarer reiselystne nordmenn
«Fredag åpner Utenriksdepartementet opp for reiser til en rekke land, men du tar en sjanse om du bestiller nå. Se hva de ulike forsikringsselskapene dekker.» Kilde: nrk.no.

Regjeringen ønsker alternativer til taksameter i drosje
«Vi ønsker en seriøs drosjenæring, som er trygg for passasjer og sjåfør, som sikrer sjåførene riktig pris for tjenesten og som rapporterer riktig til skattemyndighetene.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Hurtigruten sikret 750 millioner til vekst etter pandemien
«Pengene skal brukes på vekst nå som land åpner opp igjen etter corona.» Kilde: finansavisen.no.

Vil skrote passasjer-avgiften på fly en gang for alle
«Norsk luftfart sliter tung med virkningene av pandemien, og myndighetene er nå i ferd med å utarbeide en ny nasjonal strategi for næringen. Da kommer det harde angrep på den omstridte passasjeravgiften.» Kilde: flysmart24.no.

Nord-Norge:

Stor bok på lang reise (Svalbard) +
«I mai ble den nasjonale reiselivsstrategien overlevert og startet sin signingsreise gjennom hele landet. Tirsdag var boka innom Svalbard.» Kilde:

Testkravet for Svalbard-reise fjernes (Svalbard)
«Kravet til negativ koronatest før avreise til Svalbard fjernes også. Kravet om at innreisekarantene skal gjennomføres på fastlandet før videre reise til Svalbard videreføres. I tillegg oppheves kravene til gjennomføring av reiselivsaktiviteter og begrensningen i beleggsutnyttelse.. » Kilde: svalbardposten.no.

Nå kan vi rette fokuset på gjenoppbygging (Svalbard) +
«Ronny Brunvoll, daglig leder i Visit Svalbard, registrerer med glede at også Svalbard har fått lettelser.» Kilde: svalbardposten.no.

Nordkapp ekstra hardt rammet av pandemien (Finnmark)
«Reiselivsstatistikken for 2020 viser at Nordkapp er ekstra hardt rammet av pandemien med 98 prosent nedgang i cruisetrafikken.» Kilde: radionordkapp.no.

Kirkenes Båtforening vil få turistene til småbåthavna (Finnmark)
«Kirkenes Båtforening har fått kr. 35 840,- fra Sør-Varanger Utvikling (SVU) til forstudie som skal se på mulighetene for å skape et bobiltilbud i småbåthavna.» Kilde: sorvarangerutvikling.no.

Skal bli verdens første helelektriske sykkelritt (Troms)
«Hva gjør man når man ønsker å bli et sykkelritt med elbiler som følgebiler, i en region med dårlig utbygget infrastruktur for lading? Mot alle odds har Arctic Race of Norway blitt det profesjonelle sykkelrittet i verden med størst innslag av elbiler.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Kommende onsdag åpner Tromsøs nye utenlandsterminal (Troms) +
«I løpet av årsskiftet mellom 2023 og 2024 er det forventet at Tromsø har en ny flyterminal på plass. ..Imellomtiden er det satt opp en midlertidig utenlandsterminal på lufthavnen, som lørdag ettermiddag ble prøvetestet..» Kilde: nordlys.no.

Skal bli en unik feriedestinasjon (Nordland)
«Bjørnøya ligger idyllisk til på Helgeland. Øya ble kjøpt for fire ganger prisantydning: Dette skal skje med den.» Kilde: nrk.no.

Midt-Norge:

Rekordutleie av enkle hytter
Namdalen: «Leif Magnus Rogstad og kameratene i jaktlaget, har valgt seg enkel hyttestandard for jaktturen sin i Namdalen. .. Folk vil bort fra oppvaskmaskin og TV, sier utleier som nok en gang setter rekord.» Kilde: nrk.no.

Hotellkokkenes signaturretter: -Det beste Hitra har å by på +
«I sommer lanserte Dolmsundet hotell sin nye signaturrett «En smak av Hitra». Den har på kort tid blitt en suksess og over 500 tallerkener med det beste Hitra har å by på har blitt sendt ut fra kjøkkenet denne sommeren.» Kilde: hitra-froya.no.

Fjord-Norge:

Sikker på vi skal reise uten å planlegge? 
«For å begynne arbeidet med å etablere assosiasjoner mellom fjordnorway.com og reiseplanlegging på Vestlandet, samt drive trafikk til reiseplanleggeren for å avdekke brukeradferd, kjørte vi ut en kampanje i sosiale medier..» Kilde: bransjeblogg.fjordnorway.com.

Bli med å utvikle reiselivet i Romsdalen (Møre og Romsdal)
«Romsdalen AS søker prosjektleder innen aktivitetsbasert reiseliv .. du vil lede og være en operativ nøkkelperson som sammen med samarbeidspartnere, leverandører og kunder skal realisere strategiske målsetninger.» Frist: 01.10.2021. Kilde: finn.no.

Mange tar gondolen (Møre og Romsdal)
«Målet så langt er allereie passert sidan snart 80 000 har besøkt gondolen og Nesaksla på Åndalsnes. For den sju månader lange sesongen kan det bli 90 000 besøkande, seier dagleg leiar Pål R. Amundsen.» Kilde: nrk.no.

Vil byggje ut nytt hotell trinnvis (Vestland) +
«Det nye hotellet i Selje skal heite Seljesanden Hotell, og skal byggjast ut trinnvis.» Kilde: fjordabladet.no.

Selger familiehotellet etter 46 år (Vestland) +
«Fjordslottet på Osterøy blir nå lagt ut for salg. Hotelldriften videreføres til nye eiere er på plass.» Kilde: ba.no.

Byggestilen fra byene har inntatt den norske fjellheimen (Rogaland)
«Skåpet i Frafjordheiene representerer en ny generasjon hytter med moderne arkitektur og er en av landets med besøkte turisthytter.» Kilde: aftenposten.no.

Karmsund Havn vil sprenge for større cruiseskip (Rogaland) +
Haugasund: «Garpeskjærskaien er for grunn og nå ønsker enda større cruiseskip enn tidligere å komme på besøk. Men det haster. Og Statsforvalteren er skeptisk til dumping av sprengemasser.» Kilde: h-avis.no.

Har fått 1 million kroner til satsing på bilturisme (Rogaland)
«Direktøren for Grand Hotell i Egersund har nå blitt prosjektleder for «Driven», en stor satsing på bil- og motorturisme i Dalane og Rogaland. – Vi har noen veldig spennende muligheter i regionen.» Kilde: dalane-tidende.no.

Øst-Norge:

Søker Direktør for salg, marked og reiseliv (Innlandet)
Fagernes: «AS Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap (JVB AS) søker en nyskapende og resultatorientert person til å bygge opp en salgskultur og et turoperatørselskap..» Frist: 21.10.2021. Kilde: finn.no.

Finnskogtoppens 30 års jubileum: – høsten i møte med fullbooket hotell (Innlandet) +
«For 30 år siden, i 1991, startet eventyret. Den 13 september, nøyaktig klokken 13:13, åpnet Finnskogtoppen dørene sine, den gang under navnet «Helsetun».» Kilde: glomdalen.no.

100.000 besøkende til Kistefos hittil i år (Innlandet)
«For andre år på rad passerer Kistefos 100.000 besøkende før sesongen er omme. – Kistefos har som mål å bli Norges ledende kunst- og kulturdestinasjon og med disse besøkstallene er vi på god vei til å nå det målet.» Kilde: abcnyheter.no.

Hvordan skal Nore og Uvdal vokse i fremtiden? Si din mening! (Buskerud)
«Nore og Uvdal trenger flere nye boliger for å dekke etterspørselen og for å vokse inn i fremtiden. Hvordan skal Rødberg utvikles som sentrum? Og hvordan skal hele Nore og Uvdal utvikles som Nasjonalparkkommune og som reiselivskommune.» Annonsørinnhold. Kilde: nettavisen.no.

Vil bygge hotell i 10 etasjar (Buskerud) +
«Fleire hundre millionar kan bli investert i hotell og leilegheiter på Østenfor-tomta i Nesbyen.» Kilde: hallingdolen.no.

Over hundre bor fortsatt på karantenehotell (Akershus)
«Gjenåpning, sa du? Det sitter fortsatt rundt hundre personer på karantenehotellet på Gardermoen.» Kilde: vg.no.

Reiseblogger oppdaget perler i eget nabolag (Akershus) +
«Bernt Roald og Torill har blitt ranet i London, spist verdens beste pizza i Italia og opplevd soukene i Marokko. De mener likevel at en by på Romerike er et like spennende reisemål som mye annet.» Kilde: mittlillestrom.no.

Klar for åpning (Oslo)
«Christiane Blix-Nilsen er teamleder på Oslo Visitor Centre. Hun har gledet seg til turistene er tilbake i byen.» Kilde: klartale.no.

Østkantens egen havnepromenade (Oslo)
«For å finne ut hvordan neste del av fjordbyen i Oslo skal se ut har Rodeo arkitekter spurt «vanlige folk» på østkanten.» Kilde: arkitektnytt.no.

Langøyene ryddes opp og fornyes mot endelig åpning i 2022 (Oslo)
«Denne sommeren har besøkende igjen kunne ta båten ut til Langøyene. Etter en midlertidig åpning i sommer, fortsetter arbeidene fram mot en permanent åpning våren 2022.» Kilde: abcnyheter.no.

Annet:

Raser mot «vulkanturisme» (Spania)
«Spanias turistminister har fått det glatte lag etter at hun omtalte det ødeleggende vulkanutbruddet på La Palma som et «fantastisk show». Nå strømmer turistene til – til fortvilelse for myndigheter og lokalbefolkning.» Kilde: dagbladet.no.

Co-Working Spaces in Tourist Areas Lure Family Travelers
«Forget the sun lounger, the hottest accessory next summer could be a desk at a coworking space.» Kilde: skift.com.