Vil du selge Svalbards råeste reiselivsprodukter?.. og 21 andre saker

Nasjonalt:

NORSK OPPLEVELSESKONFERANSE 2021 I MO I RANA
2.-3. november 2021. «Norsk Opplevelseskonferanse er et samarbeid mellom Innovative Opplevelser, Nordland fylkeskommune, Innovasjon Norge, NHO Reiseliv og NordNorsk Reiseliv.» Se ny info om program og foredrag. Kilde: norskopplevelseskonferanse.no.

Smitten stuper men mange i villrede om reisereglene
«Utviklingen hos nordmenns absolutte vinterferie-favoritt går med stormskritt den riktige veien: Smitten stuper, smitterestriksjonene blir fjernet og antall bestillinger skyter i været.» Kilde: flysmart24.no.

Mener Norwegian-ledelsen skaper ny usikkerhet med sesongarbeid
«Vil dette bety en ny runde permitteringer eller oppsigelser? spør leder for Norwegian Kabinforening.» Kilde: reiseliv1.no.

Advarer staten mot å redde flyselskapene ved neste krise
«Staten bør ikke redde flyselskapene neste gang de er i økonomisk krise. Det kan hindre at nye flyselskaper etablerer seg i Norge og føre til dyrere flybilletter, mener Konkurransetilsynet.» Kilde: nrk.no.

Havarikommisjonen avslutter undersøkelser av hurtigruteskip
«Statens havarikommisjon avslutter sine undersøkelser av hurtigruteskipet MS «Kong Harald» som fikk motorstopp ved Hustadvika utenfor Molde i august.» Kilde: e24.no.

Nord-Norge:

Søker Arktisk reisedesigner (Svalbard)
«Vil du selge Svalbards råeste reiselivsprodukter? Basecamp Explorer Spitsbergen AS søker arktisk reisedesigner .. som vil hjelpe oss til å nå ut til verden med våre unike lokasjoner og produkter på Svalbard. Frist: 26.09.2021.» Kilde: finn.no.

Folkefest da MS Fridtjof Nansen ble døpt med is på Svalbard
«Hurtigruten Expeditions’ norskbygde hybridskip MS Fridtjof Nansen kom bokstavelig talt hjem da hun ble døpt med isklump på en folkefest på Svalbard: Hun er det første cruiseskipet noensinne som får Longyearbyen som hjemmehavn.» Kilde: abcnyheter.no.

Nytt «grønt» luksusskip på vei fra Nordpolen til Tromsø (Troms) +
«Når det franske luksusekspedisjonsskipet «Le Commandant Charcot» legger til kai i Tromsø i morgen tidlig, er det det mest miljøvennlige cruiseskipet noensinne som ankommer byen. Det bruker flytende naturgass som drivstoff.» Kilde: nordlys.no.

Reparerer Fykantrappa som kulturminne (Nordland) +
Meløy: «Statkraft er nå kommet i gang med renoveringen av Fykantrappa, men bare deler av kulturminnet. – Vi skal i renovere trappa ned til den siste knekken før overhenget, sier Kristensen.» Kilde: an.no.

Midt-Norge:

Michelin-utmerkelser til Trondheim
«I Trondheim ble Henrik Dahl Jahnsen, head sommelier ved Speilsalen på Britannia, er kåret til årets Michelin-sommelier (vinekspert). Credo, Fagn og Speilsalen en Michelin-stjerne fra tidligere. Nå har også Fagn fått utmerkelsen Bib Gourmand for bistroen i andreetasjen.» Kilde: nt24.no.

Fjord-Norge:

71° nord med flott sognereklame (Vestland) +
«I den nye sesongen av 71° nord på Discoveryplus skjer mykje i Sogn. .. Me har saman med Sogn sparebank valt å bruka 71° nord i eit nytt kampanjeløp på google og sosiale medium for å få flest mogleg norske turistar til å velja Sogn som feriemål, seier markandssjef Renate Kvåle Hagen og direktør Ståle Brandshaug i Visit Sognefjord.» Kilde: sognavis.no.

Rekordår for Tindevegen (Vestland) +
«Tindevegen har auka talet på passeringar med over 5000 samanlikna med rekordåret i fjor. – Ikkje tvil om at det har vore ei positiv utvikling.» Kilde: porten.no.

Øst-Norge:

Thon Hotels åpner to nye partnerhoteller i Elverum (Innlandet)
«Thon Hotels etablerer seg ved en ny destinasjon og øker vår dekningsgrad ytterligere i Norge. Til neste år vil vi tilby totalt 190 hotellrom i Elverum.. I 2022 åpner de nye Thon Partnerhotellene: Elgstua Hotell og Hotel Central.» Kilde: abcnyheter.no.

Tilbake på den kulinariske stjernehimmelen (Oslo)
«Hurra! Det ble stjernedryss over Maaemo 2.0 i Oslobukta i gårsdagens Nordiske Michelin-utdeling. Og med det er Oslo for alvor tilbake på den kulinariske stjernehimmelen.» Kilde: facebook.com/VisitOslo.reisebransje

Knallstart for klimadrosjer i Oslo
«Det nye drosjeselskapet Viggo har fått en knallstart i et tøft drosjemarked. Selskapet ble lansert i samarbeid med Polestar og opplever et stort klimaengasjement blant norske drosjekunder.» Kilde: reiselivskunnskap.no.

Innlegg Segway-løsning for elsparkesykler i Oslo
«Den norske tilnærmingen til Segway får nok mange til fortsatt å trekke på smilebåndet.» Kilde: e24.no.

Båtfolket håper det blir åpnet for ferdsel mellom de to vassdragene (Østfold) +
«En ny rapport ser blant annet på mulighetene for å ruste opp Otteidkanalen. Båteiere på Østre Otteid er ikke i tvil: En forbindelse mellom Haldenvassdraget og Stora Lee vil være en stor attraksjon. – Turistverdien vil være enorm.» Kilde: smaalenene.no.

Eurorally Fuel Race starter fra Rjukan fredag klokka 10 (Telemark)
«Det blir livat med heftige biler i Rjukan sentrum fredag morgen, og mange ankommer torsdag kveld for å være med på EuroRallys Fuel Race som går fra Rjukan til Kristiansand.» Kilde: radiorjukan.no.

Sørlandet:

Kan starte arbeidet med de flytende hyttene i Gjerstad +
«Trehyttene AS, som drives av Jens Trydal og Åse Kristine Mæsel Trydal, har nå fått godkjent søknaden om igangsettelse av de to hyttene de skal bygge på Lundvann i Gjerstad.» Kilde: austagderblad.no.

Aldri før har så mange tatt turen til Den Lille Dyrehage +
«2021 så langt har blitt et rekordår for Den Lille Dyrehage både med omsetning og besøk. .. Vi har nå hatt fire år med gode og spennende nyheter, og da går besøkstallene oppover. Det tenker vi også å fortsette med..» Kilde: austagderblad.no.

For 75.000 kroner kan Risør nå få en dagsturhytte +
«Risør kommune ønsker å lage en såkalt «Dagsturhytte» i Risør – og for kun 75.000 kroner får vi et anlegg til en million – om politikerne vil. Et prosjekt ledet frem av Sparebankstiftelsen SR-bank.» Kilde: austagderblad.no.

Annet:

TravelTech Show: COVID-19 sees video and social rise to prominence
«Ahead of speaking at this week TravelTech Show about ‘Creating Content That Chimes’, Nick Cooper, commercial partnerships supervisor at Holiday Pirates Group, said two-way interactions are vital.» Kilde: travolution.com.