Glede i Deichman over at det unike barne- og ungdomsbiblioteket har funnet veien inn på den prestisjetunge listen.

Foto: Marco Heyda

I dag avslører magasinet TIME for Kids for første gang sin liste over Verdens 50 kuleste steder i 2019. På lista finner vi en blanding av pedagogiske, nyskapende og morsomme reisemål som er skreddersydd for barns behov.

TIME for Kids har tatt med Oslos Deichman Biblo Tøyen på lista, og peker på at «bibliotek er spesielle steder hvor barn kan lese, lære og skape Deichman Biblo Tøyen er et av de aller kuleste.»

Les hva TIME for Kids skriver om Deichman Biblo Tøyen her: https://time.com/collection/worlds-coolest-places-2019/5736017/deichman-biblo-toyen-oslo-norway/

Deichman Biblo Tøyen er et bibliotek som bare barn og unge mellom 10 og 15 år har adgang. Biblioteket ble laget i samarbeid med interiørarkitekt Aat Vos og Artisan Techs Damian Williams.

På unges premisser

– Dette er så spennende! Vi er veldig glade for at Deichman Biblo Tøyen er med på TIME for Kids’ liste over Verdens kuleste steder i 2019. Jeg vil gjerne takke TIME for Kids, mine dyktige kolleger og sist men ikke mist alle de fantastiske barna og ungdommene som Deichman Biblo Tøyen til et sted som bobler over av kreativitet, læring og moro, sier Silje Bjerke, seksjonsleder på Deichman Biblo Tøyen.

– Deichman Biblo Tøyen er blitt til på barn og unges premisser, og det er så godt å se at TIME for Kids vet å sette pris på et så kult og viktig tilbud som dette biblioteket utgjør. Gratulerer til Deichman Biblo Tøyen og de unge bibliotekbrukerne, sier kulturbyråd Rina Mariann Hansen

Ikoniske reisemål

For å sette sammen lista har TIME for Kids samlet inn nominasjoner fra sitt nettverk av TFK-barnereportere og fra unge lesere over hele verden. Hver nominasjon er så blitt vurdert i henhold til flere faktorer, blant annet kvalitet, originalitet, bærekraft og tilgjengelighet.

Resultatet er en liste over 50 spennende, nyskapende og ikoniske reisemål verden over – fra en Michelin-stjerne-restaurant i Singapore med gourmet-barnemeny til Amerikas høyeste sanddyner, som er perfekte å ake på.

Se hele lista her: http://time.com/kid-places


Deichman er etat for folkebibliotekene i Oslo kommune. Deichman består av 23 bibliotek over hele Oslo. Vi er Norges største og eldste folkebibliotek, grunnlagt i 1785. Et Deichman-bibliotek er et fristed for deg, uansett hvem du er. Her kan du lese, jobbe, slappe av, møte venner, eller bare være alene. Du kan låne fra vår samling på over en million bøker, filmer, cd-er og annet materiell. Det er gratis å bruke trådløst nett, PC-er og verktøy. Du betaler kun for papir og materialer når du skriver ut eller kopierer. Våre bibliotek er møteplasser hvor du kan oppleve eller arrangere alt fra konserter og tegneseriefestivaler til språkkurs og politiske debatter. Deichman vil bidra til et samfunn hvor alle føler tilhørighet, eierskap og engasjement — for fellesskapet og eget liv. Uansett hvorfor du kommer hit, drar du herfra med noe.

Foto: Marco Heyda