En riktig tid for å bygge kompetanse innen opplevelsesbasert reiseliv!

«Dette er et deltidsstudie som tas over to år, som består av 6 emner a 10 studiepoeng – hvor man tar 3 emner hvert år. Hvert emne består av en 5-dagers fysisk samling i enten Svolvær, Narvik eller Mo i Rana, mens det øvrige læringsarbeidet gjennomføres digitalt via Zoom Meeting og du kan følge det meste av undervisninga fra hvor som helst», sier avdelingsleder Unni Myklevoll.

I januar starter skolen med emnet «Vertskapsrollen», som etterfølges av «Opplevelsesøkonomi» etter påske. Hvert emne har en innbakt praksisperiode, som bidrar til å bygge nær sammenheng mellom teori og praksis.

Viktig med kompetanseutvikling

Og kanskje er dette den rette tida for mer formell kompetanseutvikling for ansatte i opplevelsesnæringene?

«Etterspørselen etter autentiske organiserte opplevelser er stor og kvaliteten på produksjonene og leveransene er avgjørende for å lykkes. Samtidig åpner COVID-situasjonen opp for at flere nå har tid og mulighet til å prioritere faglig videreutvikling, så hvorfor ikke kjøre på og gjøre alvor ut av tankene?, sier Unni Myklevoll som selv underviser i Reiseliv og destinasjonskunnskap og Opplevelsesøkonomi.

Myklevoll sier at studiets bolkbaserte struktur gjør at kandidater kan starte opp sitt studieløp også etter jul og følge studiet videre sammen med studentene som starta i høst. Hun oppfordrer både arbeidsgivere og arbeidstakere til å vurdere studiemuligheten på alvor: «De ansatte er bedriftens suksessfaktor nr. 1 og gode ferdigheter innenfor vertskapsrollen er avgjørende for å lykkes for alle reiselivsbedrifter i dag!»

Interesserte kan henvende seg til avdelingsleder Unni Myklevoll på epost unnmyk@vgs.nfk.no eller tlf. 99354025 eller lektor Øystein Falch Alsos på oysals@vgs.nfk.no eller tlf. 41078430.

Les mer om studiet og hva både tidligere studenter og arbeidslivet sier om studiet her.

Årsplan for 2020/2021 finner du her (pdf)

Hjertelig velkommen til oss!

Tips en kollega om dette!