Enda en flytsti i Hallingdal – blir et eldorado for sykkelfamilier

Geilo er ikke noen nykommer blant norske terrengsykkeldestinasjoner. I årevis har fjellbygda øverst i Hallingdal hatt et av landets beste heisbaserte downhilltilbud. De siste årene har fokus skiftet mer mot tilrettelegging for familier, og det finnes allerede flere nye, morsomme stirunder og Norges kanskje beste bikepark, med asfaltert pumptrack, ferdighetsløype og hopplinjer.

Hallingdal har denne sommer lansert Skandinavias mest ambisiøse utviklingsplan for terrengsykling, og over de neste 4-5 årene skal det investere over 150 MNOK i stier og anlegg i regionen. En av neste sommers største nyheter blir den 4 km lange flytstien på Geilo.

«Denne stien har blå vanskelighetsgrad, som gjør at den passer for veldig mange brukernivåer. Den har lite tråkking, veldig mye flyt, kule svinger – og en leken, fin måte å komme ned fjellet. Det finnes endel elementer i stien. Det er ikke bare kuler og svinger, men det finnes også hopp og noen «side hits» som vi sier. Det gjør at både gode syklister og nye, ferske syklister får en fin opplevelse.»

Dette forteller byggeleder i Stiteknikk, Duane Butcher, som står for den praktiske tilretteleggingen.

Det er Geilo Sti- og Løypelag som har planlagt og finansiert stibyggingen. Daglig leder, Maria revsgård, er tydelig på at sykkel er et satsingsområde for Geilo som destinasjon:

«Siden 2016 har det vært bygd mye sykkelanlegg rundt Vestlia Resort og Ustedalsfjorden Rundt. Spesielt nå i sommer har det vært kjempeaktivitet der nede. Det er veldig gledelig. Det er barn og voksne i alle aldre og alle ferdighetsnivåer. Så vi håper å kunne utvikle mer.»

Også Butcher og Skiteknikk ser lyst på de fremtidige mulighetene på hjemmebane i Hallingdal:

«Jeg føler jeg har vært heldig som har vært med på sykkelutviklingen i Hallingdal. Vi tenker at dette er bare begynnelsen. Destinasjonene ønsker mer helårsdrift og sommerturister – og sykkel er det som gjelder.»

Foto: Hallingdal Rides / Lars Storheim

Tips en kollega om dette!