Fauskivalen i Hemsedal feirer 10 år fra 8. til 11. august med lansering av nytt stort bygg på amfitoppen.

Fra hardingfele til verdensmusikk – Fauskivalen sitt overordnede mål er å beholde festivalen sin posisjon i festivalmarkedet og å underbygge profil og status som kulturfestival og bredt programtilbud med høy kulturell og kunstnerisk kvalitet. Fauskivalens musikalske ide har vært å formidle «the story of folk into rock» med ulike temaer år for år. På festivalens 10 års-jubileum er ideen å ta et sted ut av boksen og litt inn i omgrepet «world-music».

Torsdag 8. august er det «ung i festivalen» hvor unge artister fra Hallingdal og omegn har en egen kveld for ungdommer under festivalen. Det er omtalt som det beste showet under Fauskivalen der unge artister (12-20 år) opptrer inne på Låven med DJ ute i Tunet.

Fauskivalen ønsker å hylle Hemsedals egen kunstnersønn, musiker og komponist nemlig Erik Wøllo. Wøllo har hatt en lang internasjonal karriere med over 50 plateutgivelser, i tillegg til å ha komponert musikk for TV, film, teater, ballet, kunstutstillinger m.m..
Fredag 9. august holder han kveldskonsert på Fausko Amfi med urframføring av bestillingsverk, spesialbestilt for Fauskivalen, sammen med legendariske amerikanske musikere som Jerry Marotta (tidl. perkusjon med Peter Gabriel og  Paul Mc`Cartney) og Trey Gunn (tidl. «warrguitar» med King Crimson) og afrikansknorske Kouame Sereba.

DeLillos

Endelig kommer DeLillos til Fauskivalen med musikk som er «allemannseie». Det folkekjære bandet trenger vel ikke en nærmere presentasjon. De entrer scenen lørdag 10.8 og er klare for å blåse liv i fjellheimen i Hemsedal. Med det nye bygget på Amfitoppen så ligger alt til rette for en minnerik kveld på Fauskivalen.

Real Ones, The Security Project (USA), Ella Márjá, Novgorod og Kefeider er blant andre artister som står på scenen denne helgen.

The Security Project (Peter Gabriel tributeband med originalmedlemmer!) holder konsert med utgangspunkt i Peter Gabriels banebrytende album Security fra 1982. Dette blir en helt spesiell begivenhet i lille Hemsedal.

Søndag 11.8 kan man være med på friluftsmesse med musikk.

Alt ligger til rette for en langhelg i Hemsedal fylt med musikk, natur, fjell og god mat!

Velkommen!