Tirsdag 26. juni går startskuddet for Risør kammermusikkfest 2018. Frem til søndag 1. juli er det duket for 22 konserter og fem andre arrangementer i sørlandsbyen, med navn som trompetisten Tine Thing Helseth, fiolinisten Christian Tetzlaff og sangeren Wenche Myhre på plakaten.

-Sammen med årets kunstneriske leder, Christian Tetzlaff, har vi laget en festival som vi er veldig stolte av. Programmet spenner vidt, fra det klassiske kjernerepertoaret til barokk som rocker, og gode gamle slagere. Vi har noe for alle i alle aldre, sier festivalsjef Eirik Raude.

Temaet for årets festival er klassisk musikk som er basert på folkemusikk. Komponister har til alle tider forsynt seg av folketonene, ikke minst utover 1800-tallet, da nasjonene lette etter sine identiteter. Her hjemme er kanskje Grieg den meste kjente, i Øst-Europa markerte komponister som Dvořák, Bartók og Kodály seg, og musikk av disse kan oppleves under festivalen.

Ved siden av de klassiske kammermusikk-konsertene byr festivalen også på allsang fra salmeboka, egen barnekonsert og utekonsert på Stangholmen med artister som Wenche MyhreChristian TetzlaffDet Norske Blåseensemble og Tine Thing Helseth. I tillegg kommer mezzosopranen Ingeborg Gillebo. Hun debuterte tidligere i vår som solist med Berlin-filharmonien, og opptrer under festivalen med sanger av Dvořák og Mahler.

Nytt av året er også et eget kurs for blåsere i regi av Tine Thing Helseth. Kurset er forbeholdt de aller største talentene, der disse får undervisning av det internasjonale toppsjiktet av blåsesolister. Årets lærere er Amy Dickson, som blir regnet for en av verdens fremste saksofonister, og Tine Thing Helseth.

For fullstendig program, se her:

https://kammermusikkfest.no/