Gausta Skisenter åpner for sesongen 12. desember 2020 

Endelig! Førstkommende helg, lørdag 12. desember åpner endelig Gausta Skisenter for vintersesongen.

– Vi har hatt veldig mildt vær, men nå gjør vi alt vi kan for å få åpent til helgen, og skal transportere snø mellom forskjellige deler av anlegget, sier Bjørn Tverberg, daglig leder på Gausta Skisenter.

Først ut: Fyrieggekspressen 

Sesongåpningen starter med heisen Fyrieggekspressen og løypene Fyriegglinken, Brendstaullia, Dalelinken og Fyrieggen (nedre del). Disse vil være åpne kl. 09.30 – 16.00 til helgen.

Også Gaustas serveringssteder Gausta Food Court og Bygget holder åpent i helgen. Se Gausta-appen for åpningstider til respektive steder.

Kun for gjester med sesongkort 

I helgen er det kun gjester med sesongkort som kan bruke skisenteret. Årsaken er korona og smittevern.

– Ettersom vi bare kan åpne en heis i helgen, er det viktig at vi holder avstand og unngår kø. Denne helgen ønsker vi derfor kun sesongkorteiere velkommen i bakkene, og vi har kalt inn ekstra personale for å håndtere eventuelle køer, sier Bjørn Tverberg.

Sesongkort kan fortsatt kjøpes på Gausta Skiutleie, åpent kl. 09.00 – 16.30 i helgene fremover (når bakkene er åpne), eller online på gausta.com.

Flere heiser og bakker åpner etter hvert 

Fra 18. desember er Gausta Skisenter åpent hver dag, for alle gjester. Flere heiser og bakker kommer til og åpne etterhvert som forholdene tillater det.

– Natursnø hjelper litt, men det er ikke nok i det hele tatt. Mannskapet vårt er klar til å produsere snø så snart kuldegrader kommer, sier Bjørn Tverberg.

Åpne heiser og bakker til helgen:

– Fyrieggekspressen

– Fyriegglinken

– Brendstaullia

– Dalelinken

– Fyrieggen

Allmenne smitteverntiltak 

I forbindelse med korona situasjonen har vi innført flere smitteverntiltak for skisenteret i vinter. Tiltakene følger de nasjonale retningslinjene og er i tråd med ALF, Alpinanleggenes Landsforenings, retningslinjer. Som gjest finnes det tre gyldne hovedregler vi vil at du følger:

1. Hold avstand

2. Bruk god håndhygiene

3. Syk eller i karantene? Bli hjemme!

Det siste rådet gjelder også skisenteret, så er du syk eller i karantene skal du ikke oppholde deg i Gausta Skisenters heiser eller bakker.

Da Gausta er et vidstrakt skisenter med stor kapasitet, har vi ikke sett det nødvendig å innføre kapasitetsbegrensninger i vinter. Vi ber alle gjester om å holde en stavlengdes avstand til andre, ta heis sammen med dine husstandsmedlemmer, og utnytte skisenterets mindre besøkte steder – på mindre besøkte tider/dager.

De ulike avdelingene på destinasjonen har egne restriksjoner. Les gjerne gjennom dem før du ankommer Gausta, og følg skiltingen og anbefalingene fra vårt personal på plass.

Om Gausta 

Det finns fjell der man vokser. Og fjell man vokser i fra. Og så finnes det fjell der kjærlighetsforholdet ingen ende tar. Fjell som bærer deg frem fra du er liten. Fra barneområdet og grønne bakker, humpete avstikkere i skogen til du har selvtillit og evne til å kjøre i røde og svarte bakker. For på Gausta slutter aldri fjellet og gi. Med sine 1883 meter over havet tilbyr Gaustatoppen både familievennlig offpist og utfordringer for eliten innen frikjøring. En destinasjon som det er lett å få hjerte for, og som får deg til å lengte tilbake. Gjennom hele året. Se mer på gausta.com

Tips en kollega om dette!