Hemsedal satser stort på terrengsykling

Etter Trysil etablerte Trysil Bike Arena har mange lurt på når Norges andre alpingigant skulle melde seg på i kappløpet om å kapre terrengsykkelgjestene. Det er ikke lenger noe å lure på – Hemsedal viser i fersk videoen at de mener alvor. Blir dette Norges råeste flytsti? 

Daglig leder i Hemsedal Turisttrafikklag, Richard Taraldsen, er tydelig på destinasjonens målsetting:

 «Hemsedal har som mål å bli en mye mer attraktiv helårsdestinasjon. Vi mener at terrengsykling er noesom appellerer veldig til de som bor her, de som har hytte her, og de som ferierer her.»

Flytstien i Hemsedal er 8,5 km lang fra topp til bunn, og med tilkomststier skal det bygges totalt mellom 11-12 km med sti i sommer. Byggingen har pågått for fullt siden slutten av juni måned, og det er spisskompetanse fra 9 nasjonaliteter tilstede i Hemsedal. Totalt utgjør crewet 16 stibyggere.

 Byggeleder, Mark McClure, utdyper målsettingen for den nye stien:

«Stien vi bygger her en en flytsti – dvs det betyr at du hverken behøver tråkke eller bremse så mye. Vi håper at både familier, nybegynnere og erfarne syklister skal ha det gøy på denne stien.»

 Stien har planlagt åpning juni 2021, og Taraldsen ber alle ivrige syklister hjelpe prosessen på vei ved å holde seg unna anleggsområdet.

 «Mens vi venter på noe godt, så ønsker vi at folk holder seg borte fra områdene hvor det bygges sti. Det foregår tung anleggsarbeid i terrenget og stiene må få lov til å sette seg. Det blir rik mulighet for å teste løypene når vi åpner stien juni 2021.»

Les mer om prosjektet her

 

Foto: Hallingdal Rides, Lars Storheim

Tips en kollega om dette!