Profilerte innlegg

Hurtigruten samarbeider med EAT for mer bærekraftig mat


Hurtigruten vil tilby miljøbevisste gjester enda flere fristende og sunne matalternativer. Et nytt strategisk partnerskap med EAT Foundation skal utvide menyene om bord, redusere matsvinn og gi gjestene anledning til å velge mer plantebasert mat.

Hurtigrutens Daniel Skjeldam og EATs Gunhild Stordalen skal samarbeide om å tilby enda flere fristende og sunne matalternativer på Hurtigruten. Foto: Rune Kongsro / Hurtigruten

Det treårige samarbeidet skal forsterke Hurtigrutens arbeid med bærekraft langs hele matkjeden.

– Velsmakende mat og inspirerende menyer er en viktig del av opplevelsen når du reiser med Hurtigruten. Vi ser en klar tendens til at gjestene våre etterspør grønnere alternativer med råvarer produsert på en god måte, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

For noen år tilbake fjernet Hurtigruten industrielt behandlet mat og mat fra truede arter fra alle menyer. Ferdigmaten ble erstattet av lokalmat av høy kvalitet.

Nå skal det nye Hurtigruten-EAT-partnerskapet ta bærekraftsinnsatsen et stort skritt videre.

– Vitenskapen er tydelig: vi må legge om kostholdet vårt, og vi trenger gode løsninger som er tilgjengelig for alle. Selskaper som Hurtigruten spiller en viktig rolle i å demonstrere at mat som er både sunn og miljøvennlig også kan være velsmakende, variert og mettende. Vi er stolte over å bidra med kunnskap slik at Hurtigrutens dyktige kokker kan lage gode matopplevelser i tråd med rådene fra vitenskapen, sier Gunhild Stordalen, EATs grunnlegger og styreleder.

I tillegg til å utvide menyene med flere smakfulle og sunne matvarer, skal EAT-forskere og -eksperter samarbeide med Hurtigrutens kulinariske team for å tilpasse menyer som også reduserer matsvinn.

Hurtigruten har allerede forpliktet seg til å redusere matavfallet med 20 prosent innen 2021 – og sikter nå enda høyere.

Samarbeidet med EAT er det siste i en lang rekke grønne initiativer fra Hurtigruten. For tiden bygger selskapet verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip ved Kleven Yard. Hurtigruten feiret også 125-årsjubileum ved å fjerne all unødvendig engangsplast på alle ekspedisjonsskipene sine.

I løpet av de nærmeste årene, vil alle Hurtigrutens skip ha fremdriftssystemer som kombinerer batterier og flytende naturgass, eller biogass.


Foto øverst: TOR ERIK KVALSVIK / Kleven / Hurtigruten

Profilerte innlegg
Villaksen – en spydspiss i reiselivet
Profilerte innlegg
Norsk ost er satt på verdenskartet: Over 40 prosent fikk VM-priser!
Profilerte innlegg
Nytt fjordcruise på Oslofjorden
There are currently no comments.