Hva vil privatreisende ha i en COVID19 kontekst?

Undersøkelsen besto av ca. 50 spørsmål og var både kvalitativ og kvantitativ.  Her er noen av de viktigste resultatene av studien:

Reiselysten er fremdeles stor

Nesten tre fjerdedeler av de spurte sider at de kommer til å reise i løpet av de tre første månedene etter at COVID19-restriksjonene er opphevet. Enda mer oppmuntrende er det at samme majoritet sier at de forventer å ha samme eller større reisebudsjett tilgjengelig.

Detaljert informasjon er viktig

De reisendes fortrolighet med å fly, bo på hotell og reise med tog eller leiebil er fortsatt overveldende sterk. 65% av de spurte sier informasjonen om COVID19-forebyggende tiltak er «svært viktig» før de booker hotell, mens 62% sier det samme om flyreiser.

Beredskapsplaner er ikke lenger valgfritt

Viktigheten av reiseforsikring øker hos unge og gamle. Minst en tredjedel av de som deltok i undersøkelsen sier at de søker mer reiseforsikringsdekning enn før COVID19.

Reisebyråenes tid er ikke forbi

Reisende setter nå større pris på problemløsning og support, spesielt når det gjelder lengre reiser. 70% av alle de spurte var interessert i spesialtilpassede reiseopplevelser, enten anbefalt av et reisebyrå eller utformet selv.

Destination X

”Vår undersøkelse ”Destination X” viser at det finnes millioner av reisende der ute som drømmer om sitt neste eventyr. De behøver oss alle for å hjelpe dem til å navigere gjennom de endrede grenserestriksjonene, hvilke tilbud som finnes og andre operasjonelle irrganger som kommer i deres vei for å gjøre drømmen til virkelighet», sier Champa Magesh, Executive Vice President for Retail Travel, Travel Channels, Amadeus.

Du kan lese en dypere analyse av undersøkelsen på engelsk her: Destination X- Hva vil privatreisende ha i en COVID19 kontekst».

 

Tips en kollega om dette!