1 million har besøkt Nasjonalmuseet siden åpningen 11. juni 2022

Denne uken passerte Nasjonalmuseet en million besøk, åtte måneder etter at det nye museumsbygget åpnet dørene for publikum.

Det nye Nasjonalmuseet åpnet 11. juni 2022. I tillegg til samlingspresentasjonen, som viser kunst, arkitektur, kunsthåndverk og design fra oldtiden til i dag, har museet vist ni skiftende utstillinger siden åpningen. Åpningsutstillingen Jeg kaller det kunst ble tidenes best besøkte samtidskunstutstilling i Norge med 213 000 besøkende.

– Det er utrolig gøy å se at publikum strømmer til Nasjonalmuseet. Takk til alle som har besøkt oss! I det nye museet skal vi presentere hele landets samling av kunst, arkitektur og design, sammen med et faglig sterkt og variert utstillings- og formidlingsprogram, sier Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo.

Publikumsundersøkelser analysebyrået Task har utført på oppdrag fra Nasjonalmuseet viser høy tilfredshet hos de besøkende i museet. De som har blitt intervjuet, er fornøyd med alt fra rommenes utforming og farger, utstillinger, byggets innvendige utforming, kvalitet og atmosfære. Hele 98% av de spurte har en positiv opplevelse av museet.

-Vår visjon sier at vi skal gjøre kunsten tilgjengelig for alle – og hver enkelt. De gode besøkstallene tyder på at museet treffer et bredt publikum, enten man er opptatt av eldre billedkunst, internasjonal samtidskunst, forskningsbaserte utstillinger, omvisninger, verksteder, en god matopplevelse i kafeen, eller å ganske enkelt oppleve noe helt nytt, sier Hindsbo.

Nasjonalmuseets utstillingsprogram for 2023 finner du her


Bildet øverst: National Museum/Børre Høstland

Del gjerne!