10-årsjubileum feires med sykkelstafett gjennom Nord-Norge 

Arctic Race of Norway har gjennom ti år skapt folkefest i hele landsdelen, og bidratt både til samarbeid og internasjonal eksponering. Gjennom sommeren skal dette markeres med en sykkelstafett som starter i Bindal 9. juni og ender opp på Nordkapp i forbindelse med årets ritt 20. august.

– Litt inspirert av fakkelstafetten i forbindelse med OL synes vi dette er en flott måte å markere 10-årsjubileet i hele Nord-Norge. Samarbeidet mellom kommunene er et symbol på samarbeidet som har løftet frem Arctic Race of Norway, og er med på å gi hele landsdelen mulighet til å delta på folkefesten i jubileumsåret, sier daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway.

Hver enkelt kommune vil ha ansvar for å få sykkelen videre til neste kommune på riktig tidspunkt. Med så mange involvert langs hele løypa vil det bli stort rom for kreativitet langs løypa.

Ordførerne i Nord-Norge skal samarbeide om å frakte en sykkel fra Bindal sør i Nordland til Nordkapp i forbindelse med at Arctic Race of Norway fyller 10 år. Her er alle stedene som skal besøkes. Ill: ARN

– Det utrolige mangfoldet av påfunn langs løypa har blitt et av kjennetegnene til Arctic Race of Norway gjennom årene. Det er et eksempel på at vi er mer enn bare et sykkelløp og også et annerledes sykkelløp. Vi gleder oss til å se kreativiteten til hele Nord-Norge gjennom sommeren, sier Dybdal. 

Det blir mulig å følge sykkelens ferd gjennom Norge på #ARNsykkel og vi oppfordrer folk til å ta kontakt med sin kommune hvis man ønsker å være med og sykle, eller finne på ting langs løypa. 

– Vi håper folk møter opp i løypa og finner på mye sprell som vanlig, og at de som ser sykkelen eller bidrar på ulike måter, deler bilder i sosiale media med å bruke #ARNsykkel, sier Dybdal. 

Her er tidsplanen for uke 23 og 24:

 9. juni: Bindal-Sømna-Brønnøy

12. juni: Brønnøy-Vega-Vevelstad

13. juni: Vevelstad-Alstahaug og Herøy-Dønna

14. juni: Dønna-Leirfjord-Vefsn

15. juni: Vefsn-Grane-Hattfjeldal

16. juni: Hattfjelldal-Hemnes-Nesna

Her er den overordnede planen for sykkelstafetten: 

UKE 23/24 Bindal-Nesna

UKE 25 Nesna-Fauske

UKE 26 Fauske-Hadsel

UKE 27 Hadsel-Bardu

UKE 28 Bardu-Senja

UKE 29 Senja-Kåfjord

UKE 30 Kåfjord-Vadsø

UKE 31 Vadsø-Tana

UKE 32 Tana-Karasjok

UKE 33 Karasjok-Nordkapp


Arctic Race of Norway er et profesjonelt etapperitt på landeveisykkel, og er en del av UCI ProSeries. ProSeries er divisjonen under World Tour.

Rittet arrangeres hvert år, med utgangspunkt i ulike deler av Nord-Norge. I 2021 krysset rittet grensen til Finland. I 2022 gikk de to siste etappene gjennom Trøndelag før målgang i Trondheim.

Ideen om Arctic Race of Norway – et internasjonalt sykkelritt i de nordligste fylkene av Norge – ble unnfanget på øya Andørja i Ibestad kommune. Den første utgaven ble arrangert i august 2013, og ble vunnet av Thor Hushovd.  

Del gjerne!