100 år gammel rekord slått i Hemsedal i helgen!

100 år gammel rekord slått i Hemsedal i helgen, rekord mye snø på denne tiden av året.

På Hølto (655 moh) i Hemsedal er det blitt gjort målinger siden 1879, det er over 100 år siden det har kommet like mye snø på denne tiden av året. Offisielle målinger viser søndag 8.1.23 hele 115 cm med snø. Samme dato i 1977 ble det målt 117 cm, og dette var i Lykkja som ligger 300 meter høyere en Hølto i Hemsedal.

«Helgen kan oppsummeres med massevis av pudder og glade gjester i og utenfor bakkene i Hemsedal. Det er ikke ofte man kan kjøre Japan- pudder i Norge, og det har vi kunnet gjøre i helgen. Enda mer snø er på vei, og slår værvarslet til vil Hemsedal få nye 30-40 cm med snø, sier Daglig leder i Destinasjon Hemsedal, Richard Taraldsen»

Hemsedal merker effekten av snødybden, hvor flere gjester etterspør overnatting i den lille fjellbygda. Helgen som var, hadde rekord mange gjester. Nedover i Europa er det virkelig mangel på snø, det kan virke som om Norge er de som troner på toppen med de gode snøforholdene.

Det er nå viktig at gjester følger rådene som gjelder. varsom.no melder om faregrad 3 i fjellet, noe som betyr betydelig skredfare. Vi har ingen å miste , verken tilreisende eller lokale turfolk.

Del gjerne!