8 av 10 i Viken vil feriere i Norge

Samtidig planlegger innbyggere i regionen å bruke 14.000 kroner hver på årets sommerferie. Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av Respons analyse for SpareBank 1*.

Elisabeth Landsverk

– Ferietrenden fra i fjor ser ut til å gjøre seg gjeldende i år også. De aller fleste velger å feriere innenlands, og koronapandemien er en viktig grunn til dette. Samtidig svarer flere at de fikk en god opplevelse da de ferierte i Norge i fjor, sier Elisabeth Landsverk, privatøkonom i SpareBank 1 Østlandet.

Nesten halvparten av innbyggerne i Viken sier de vil feriere i Norge i sommer uavhengig av hvordan koronasituasjonen utvikler seg. En av fire sier de vil dra til utlandet dersom situasjonen bedres slik at det åpnes opp for mer reising og turisme utenlands.

En god ferie må ikke være dyr

I snitt planlegger innbyggere i Viken å bruke drøyt 2.000 kroner mer på sommerferien i år enn i fjor. Samtidig sier seks av ti at de kan ha en vellykket ferie uten at det trenger å koste mye penger, og det synes privatøkonom Landsverk er bra.

– Det er ikke forbruket som trenger å stå i fokus, men gode opplevelser. Det kan man få uten å bruke mye penger. Norge har fantastisk natur og tilbyr flotte friluftsopplevelser som er gratis. Halvparten av alle nordmenn svarer også at det er viktigere hvem man reiser sammen med, enn hvor man reiser, sier Landsverk

Hytta på topp, telt er også populært

Undersøkelsen viser også at mange planlegger å velge rimelige overnattingsformer i sommer.

– Blant de som bor i Viken er det flest som svarer at de skal bo på enten familiehytta, hjemme eller på hotell/pensjonat under årets sommerferie. Mange skal også bo hos familie. I tillegg ser det ut til at telt blir populært. Nesten en av fem fra Viken svarer at de skal bo i telt eller campingvogn på årets sommerferie, sier Landsverk.

Bobilferie blir en hit også i år?

I fjor sommer omfavnet nordmenn både bobiler og hengekøyer. Det er ingen ting som tyder på at denne trenden skal stoppe opp i år. Tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) viser nemlig at antall førstegangsregistrerte bobiler hittil i år har økt med nesten 50 prosent.

– Skal vi tro undersøkelsen vår vil omtrent 160.000 nordmenn bruke egen eller leid bobil under hele eller deler av årets sommerferie. Det er en økning på omtrent 30 prosent sammenlignet med fjorårets undersøkelse, sier Landsverk.


*Om undersøkelsen:

Undersøkelse gjennomført av Respons analyse på vegne av SpareBank 1 blant et landsrepresentativt utvalg på 1 185 respondenter i tidsrommet 24.mars – 6. april. I Viken var antall respondenter 194.