8 tips til sommerferie på budsjett i Trysil

Sommerferie er viktig for nordmenn, men på grunn av strammere økonomi kan det se ut som at mange velger Norgesferie i år. Her finner man åtte tips til en sommerferie på budsjett i Trysil.

1. Vær tidlig ute med å bestille

I Trysil finner man over 12.000 kommersielle senger. Så tilbudet på overnatting er stort. Men jo tidligere man bestiller, jo større er muligheten for å sikre seg de beste og rimeligste overnattingsalternativene.

Hvis du vil passe på budsjettet i sommer kan det være en god løsning å bo i telt, caravan eller på camping. Det finnes i tillegg hotell, leiligheter, bed & breakfast, vandrerhjem og tretopphytte for alle budsjetter i Trysil. De fleste overnattingsstedene har naturen rett utenfor døra.

2. Bo rimelig. Og bo flere sammen

Et annet godt tips er å reise på sommerferie med venner eller familiemedlemmer. Er man flere vil bokostnadene bli mindre. Man har også flere å dele utgifter til mat med. Det er alltid moro å reise mange på tur.

3. Stisykling

Sykling er en rimelig og morsom aktivitet. I Trysil har de spennende sykkelstier for små og store. Her kan hele familien kose seg på to hjul. Man finner over 50 kilometer med bygde sykkelstier, sykkelparker og heisbasert stisykling. Og hvis dette ikke er nok, så har de 100 kilometer med naturlige sykkelstier også. På trailguide.net finner man kart over alle sykkelstiene i Trysil, slik at det skal være enkelt å finne frem. I Trysil ligger alt til rette for flotte sykkelopplevelser for barn og voksne. Du kan ta med sykkel selv, eller så kan du leie. I år setter SkiStar ned prisene på heispass og sykkelleie i Trysil, ser mer her.

4. Naturen er gratis

Det koster ikke noe å være i den fantastiske naturen i Trysil. Og å være utendørs er sunt for både kropp og sjel. I Trysil har man kartlagt og merket 14 familievennlige toppturer, både på fjellet og i skogen. De skal være enkle å finne frem til på egen hånd. Stolpejakten er også en populær og gratis aktivitet i Trysil. Du finner stolper både på fjellet og i Trysil sentrum.

Drømmer du om å få et glimt av skogens konge, ta med familie på rafting i Trysilelva eller bare nyte naturen? En tur med eller uten guide, kan gi deg og dine ny kunnskap og uforglemmelige opplevelser.

Hvis du er glad i vann så kan en kanotur ned Trysilelva være en fin opplevelse. Eller besøke en av de mange badestedene du finner i Trysil. Hva er vel bedre enn å hive seg i vannet på en glovarm sommerdag? I Trysil har de også flere elveaktiviteter som passer for små og store. Og er du glad i å fiske så er Trysil stedet for deg.

5. Handle på dagligvarebutikk

For å holde budsjettet under kontroll kan det være lurt å handle inn til måltider på dagligvarebutikk. Lag deg en nistepakke til sykkelturen. På sykkelstiene er det flere rasteplasser underveis. Og i GT Bike Park er det benker og grill, slik at du kan ta med egen grillmat. Sommeren blir topp når man kjenner lukten av pølser på grillen.

Mange er også glade i å kjøpe drikke på butikken eller rett og slett fylle opp vannflaska selv. På den måten kan man kan bruke litt av feriebudsjettet på morsomme aktiviteter som for eksempel klatreparken Høyt & Lavt.

6. Velg deg ut restauranter som passer for din lommebok

Hvis dere vil unne dere noen matopplevelser på sommerferien så finner man over 15 sommeråpne spisesteder, i alle prisklasser. Det er alt fra bistroer og food trucks til bakeri og koselige kafeer.

7. Legg inn noen rolige dager

På sommeren er det ofte full fart fra sent til tidlig. Mange syns det er godt å legge inn noen dager der man kan roe litt ned. Det kan være godt både for kroppen og budsjettet. Da kan det være en god ide å utforske kulturtilbudet i området.

På rolige regnværsdager kan det passe fint å gå på biblioteket, se en morsom film på kino, besøke fløtningsanlegget Støa Kanal, Kongeparken i Nybergsund eller en av de fine galleriene som finnes i Trysil. Trysil har også Norges eldste bygdemuseum, og på sommerstid har de både guidede turer og små event her. Og la oss ikke glemme publikumsfavorittene bad og bowling inne på resorthotellet Radisson Blu Trysil.

8. Vær på et sted lenger, så sparer du penger

Hvis du oppholder deg på samme sted lenger, så bruker du ikke så mye penger på drivstoff eller på å reise. Bruk heller budsjettet på aktiviteter og deilig mat der du befinner deg. Og nyt området du er i, til det fulle.


Destinasjon Trysil er en medlemsorganisasjon for næringsvirksomhet i Trysil, eid av over 200 virksomheter i Trysil. Destinasjon Trysil har ansvaret for markedsføring og informasjon til gjester, PR og vertskapsoppgaver, ulike utviklingsprosjekter og stisykkelsatsingen Trysil Bike Arena. I tillegg arrangerer de møteplasser og kompetansetiltak for næringslivet i kommunen.

Del gjerne!