Hemsedal

Alpinbransjen ønsker skigjestene varmt velkommen!

Viktige vinterferieuker for alpinanleggene og fjelldestinasjonene i Norge – alpinbransjen ønsker skigjestene varmt velkommen til fantastiske forhold, med noen restriksjoner og forbehold.

Vi gleder oss enormt til å fylle skibakkene i vinterferien!

Camilla Sylling Clausen

Vinterferieukene er svært viktige uker for alpinanleggene og fjelldestinasjonene i Norge – i år med enn noen gang. Med stengte grenser og mangel på skigjester fra utlandet, gleder foreningen «Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner» seg over de oppløftende nyhetene fra helsemyndighetene. Ifølge norske helsemyndigheter kan du reise til hytta – enten egen hytte, leid hytte – eller på hotell.

– Dette er naturligvis veldig gode nyheter for oss i en svært krevende tid, og ikke minst er det en god nyhet for alle skiglade nordmenn som jeg vil tro setter ekstra pris på å komme seg litt bort og ut i disse tider med mange restriksjoner og begrensninger, sier generalsekretær Camilla Sylling Clausen.

Bransjeforeningen representerer over 200 alpinanlegg i hele landet, og 7 av største fjelldestinasjoner i Norge. Bransjeforeningen har jobbet tett sammen med medlemmene, myndighetene, FHI og med kommuneleger i flere deler av landet helt siden 12 mars i fjor da alpinbransjen ble pålagt å stenge. Foreningen har utarbeidet en felles veileder som bransjestandard for smittevern, og de har utformet et felles kommunikasjonsprogram slik at gjestene skal kunne kjenne igjen skilt og budskap i alle anlegg. Gjennom dette arbeidet og med de erfaringene vi har fått gjennom driften de siste månedene, er vi godt forberedt på storinnrykk av skiglade gjester i ukene som kommer.

Vi er samtidig ydmyke for at situasjonen kan snu raskt, og vi ber gjestene våre om hjelp til å overholde smittevernet. Sett deg godt inn i lokale regler og veiledere som gjelder der du skal på vinterferie, hjelp oss med de generelle reglene om å holde avstand, hyppig håndvask, munnbind, og bli hjemme hvis du mistenker at du er syk eller smittet. Vi ber også våre gjester om å kjøpe heiskort digitalt og huske å sjekke kapasiteten i anlegget de dagene de vil på ski, sier Sylling Clausen.

Det er slik i flere anlegg nå at vi driver med begrenset heiskapasitet for å kunne overholde avstandskravet i skiheisen og i heiskøen, og har derfor et begrenset antall heiskort i salg.

I store deler av landet har det vært kaldt og vinterlige forhold i lang tid. Det har også kommet påfyll med natursnø flere steder denne uken, så forholdene i bakken kunne ikke vært bedre. Det har vært noen spennende uker med tanke på den stadig skiftende smittesituasjonen, og endringer i restriksjoner og råd, så nå setter vi ekstra stor pris på å ønske velkommen ut, avslutter Sylling Clausen.

Mer om forholdene ute i anleggene kan du se på fnugg.no – en reklamefri digital informasjonstjeneste drevet av alpinanleggene i Norge.


Foto: Ola Matsson/Skistar