A ski instructor while skiing alone

Alpinsesongen er igang!

Anleggene som åpner kommende helg er:

– Skistar Hemsedal
– Skistar Trysil
– Norefjell
– Solheisen Hemsedal
– Voss
– Gausta
– Tyin Filefjell
– Ål
– Haukelifjell
– Spåtind
– Hafjell
– Røldal
– Beitostølen
– Skagahøgdi
– Sogndal Hodlekve

Se liste her, oppdateres løpende: fnugg.no/anleggstype/sesongstart/

De som har åpnet: fnugg.no/anleggstype/her-er-det-apent/

fnugg.no oppdateres av folk som jobber ute i anleggene, og de legger inn snømengde, åpningstider, informasjon om parker og mye annen nyttig informasjon du kan sjekke ut ved å søke på det anlegget du ønsker å besøke. Tjenesten er reklamefri og har et åpent api.

Flere steder har det milde været nå endelig snudd og det har både kommet natursnø og det har vært kaldt nok til å drive snøproduksjon. Vil du ha julestemning er det bare å komme seg ut nå!

Innført flere smitteverntiltak i alpinanleggene

-I forbindelse med koronasituasjonen har vi innført flere smitteverntiltak i alpinanleggene i vinter, sier Camilla Sylling Clausen, Generalsekretær i bransjeforeningen «Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner» som representerer 210 alpinanlegg og 8 fjelldestinasjoner. Vi har jobbet tett sammen med medlemmene våre, med FHI og med kommuneleger fra de store alpinkommunene i Hemsedal og Trysil i mange måneder for å gjøre det trygt å være på ski hos oss i vinter. 

Gjestene vil møte ulike nye smitteverntiltak og tydelig veiledning i form av skilter og bannere som man kan kjenne igjen i de fleste alpinanleggene i Norge. Heiskortkjøp anbefaler at gjøres digitalt. I skiutleien, på restauranter, i skibussen, i heisen og heiskøen har vi krav til avstand. Som ellers i samfunnet gjelder det også hos oss å minimere risiko for smitte og begrense nærkontakter. Derfor tar du kun heisen sammen med din familie eller reisefølge, og vi regulerer heiskøene slik at det er mulig å holde avstand. 

Husk å sjekke på hjemmesider og Facebooksider for hva som gjelder i anlegget før avreise. Som ett av flere smitteverntiltak har flere alpinanlegg begrenset kapasitet denne helgen, og noen har kun åpent for sesongkortinnehavere.

3 enkle råd:

1. Hold avstand 

2. Bruk god håndhygiene 

3. Syk eller i karantene? Da skal du bli hjemme og ikke dra på ski.

Gledelig med hvit jul til fjells

-Det veldig hyggelig å endelig kunne si at til fjells blir det en hvit jul og det blir mulighet for å være sammen ute i snøen i aktivitet med skiglede for alle, sier Sylling Clausen.

Sist helg var det sesongstart blant annet hos Kvitfjell, i Myrkdalen, og på Geilo. Det gikk veldig bra og det var utrolig hyggelig å se at så mange tok turen ut. Nå både håper og tror vi at gjestene våre vil fortsette å hjelpe oss med å overholde de føringene vi gir, slik at vi kan få en lang, trygg og fin vintersesong med masse etterlengtet skiglede ute. 

-Jeg vil passe på å takke alle gjestene som var på ski i helgen, for at de var så forståelsesfulle overfor våre tiltak og begrensninger. Det er godt å se, og det gir oss tro på at dette skal vi få til sammen videre i vinter. Velkommen ut igjen avslutter Sylling Clausen.

///