Åpner for sykkeleventyr i Nord-Østerdal

Sykkelopplevelser mil etter mil i lav fart og lekkert landskap. Nå kan du melde deg på høstens nyvinning og teste ut den internasjonale sykkeltrenden i Norge.

– Nordmenn drar i hopetall til slike arrangement blant annet i Italia. Jeg er ikke i tvil om at sykkelturismen like godt kan gå motsatt vei. Bare tenk hvor eksotisk det er å komme til Nord-Østerdalen og sykle gjennom setergrender, fjellskrenter, furumoer, elver, sjøer og verdensarvområdet, forteller ildsjelen bak arrangementet, Per Kristian Greve.

Arrangementet har like godt fått en blanding av italiensk og engelsk navn; Strade Statskog NortEast Gravel. Starten vil gå i Tynset sentrum mandag 7. august. Innen søndag 13. august skal deltakerne ta en rundtur innom Røros og opplevelser en rekke andre steder før de etter 32 mil sykler i mål samme sted som de startet.

Savalen sykkelklubb er teknisk arrangør. De har valgt å legge arrangementet som en del av konseptet «Strade Statskog», som allerede har attraktive sykkelritt i Trøndelag og Troms.

– Vi har truffet en internasjonal bølge med grusrittene. Med NortEast Gravel snakker vi ikke om et sykkelritt, mer et tilrettelagt eventyr på sykkelsetet i et utrolig eksotisk område. Vi tror at vi også her treffer en nerve, og jeg håper både vennegjenger og familier blir med og tester ut opplegget sammen med oss i år, sier kommunikasjonssjef i Statskog.

Påmeldingen åpner 1. april via nettsiden stradestatskog.no. Påmeldte deltakere får tilsendt GPS-fil før oppstarten og får tilgang til omfattende praktisk informasjon for å gjøre sykkelturen så smidig som mulig.


Statskog SF skal ivareta og utvikle verdier på fellesskapets grunn og er en garantist for allmennhetens tilgang til jakt, fiske og friluftsopplevelser i norsk natur.

Del gjerne!