Åpner ny familieløype i Hafjell Bike Park

Til helga snorklippes en helt ny og familievennlig sykkelløype i Hafjell! – Dette viser hvor vi er på vei, sier daglig leder i Hafjell Sommer, Knut Løkås.

Lørdag 18. juni går startskuddet for grønn sesong i Hafjell. Fra før har anlegget satset stort på sommer, og for to år siden åpnet den asfalterte pumptracken, som fra første sving ble en kjempe suksess. Nå kommer enda et familieprodukt inn i sortementet til parken, noe som bidrar med å ta hele sommersatsnigen til alpinanlegget enda et steg nærmere målet – å bli en av landets beste sommerparker for hele familien!

– Målet vårt er å fange enda bredere og flere. VI har fra før Norges desidert beste downhill sykkelpark, men ønsket vårt er å få enda flere helt vanlige syklister opp i fjellet. Med den nye og familievennlige «Flowklypa» vil langt flere finne noe som passer sitt nivå for sykling i Hafjell, sier Løkås.

Løypa er tilpasset alle som er nysgjerrig på terrengsykling, alt fra barn med litt sykkelerfaring, til voksne som er ferske på sykkel utenfor asfalten. Totalt er løypa cirka 1,5 kilometer lang, og går fra toppen av stolheisen, og ender opp nede ved den fantastiske pumptracken. 

– Her snakker vi om en 1,5 meter bred flytløype, morsom for alle ferdighetsnivåer, sier Løkås. 

Løypa snorklippes klokken 11.00 på lørdag 18. juni, og Hafjell sin maskot, Isa, vil kjøre den første turen i et sykkeltog der alle kan henge seg på. 

Flowklypa
Slik ser deler av Flowklypa ut nå før åpning.

Større utvikling

At sykkelparken nå utvider sitt løypesortiment er en del av en større utviklingsplan for Hafjell Bike Park, hvor første steg var Norges største asfalterte pumptrack i 2020. Hafjell har lenge vært en sykkelpark mest kjent for røff downhillsykling, men med utviklingen av nye Favn på Mosetertoppen vil behovet for enda flere og snillere familieprodukter bli større. 

– Vi skal i åra framover jobbe for å skape en rekke snille løyper som er heisbaserte, samt lage bedre koblinger inn mot den fantastiske sti- og grussyklingen som i Øyerfjellet! Vi har også fått opp en ny og større lekeplass på Favn og Mosetertoppen, like ved pumptracken, sier Løkås.

Økonomisk drahjelp

Takket være økonomisk støtte fra Innlandet Fylkeskommune har Hafjell Bike Park nå kunne realisere første del av den nye satsningen i et område med perfekt helningsgrad, granskog og flott utsikt til Gudbrandsdalen! Budsjettet for prosjektet var på 760 000, og Innlandet Fylkeskommune har dekket halvparten av dette.

Del gjerne!