Arctic Race of Norway: I dag braker det løs!

Tidligere toppsyklist Thor Hushovd, som vant den første utgaven av Arctic Race of Norway sammenlagt i 2013, gleder seg til å komme i gang med årets utgave av sykkelrittet.

– Det føles deilig å være tilbake. Jeg savnet Arctic Race of Norway veldig i fjor, men det var den riktige beslutningen om å utsette på grunn av pandemien, på samme måtte som det er riktig å starte opp igjen i år., sier Hushovd. Han forklarer at årets trase er ganske lik den i 2015.

– Men finalen i Harstad på søndag er etter min mening litt vanskeligere enn forrige gang, sier Hushovd.

Også Edvald Boasson Hagen gleder seg til å komme i gang.

– Det er andre gang jeg deltar i Arctic Race of Norway. Jeg føler meg klar, sier Boasson Hagen på pressetreffet onsdag.

Markus Hoelgaard er den foreløpig siste etappevinneren av Arctic race of Norway, etter at han vant avslutningsetappeen i Narvik for to år siden. Han er tilbake fra OL i Japan for å jakte på en ny seier, som kaptein for det norske laget Uno-X.

– Formen min var god under OL, og jeg har holdt den ved like siden jeg kom hjem, sa han på pressetreffet.

Han mener det er flere nordmenn som har gode muligheter til etappeseire.

– Med Odd Christian Eiking og Andreas Leknessund har vi flere nordmenn som kan vinne en etappe her.

Eiking var den nest siste etappevinneren av ARN da han var først opp på Storheia i Melbu i 2019. Den sterke klatreren tok nylig en sterk syvendeplass på Klasika San Sebastian lørdag.

– Jeg tror jeg er i god form og håper både å vinne en etappe igjen, og å være der oppe i sammendraget, sa Eiking.

Warren Barguil er tilbake i Nord-Norge for å revansjere seg etter at han gikk glipp av sammenlagtseieren med bare ett sekund for to år siden. Et krasj i Tour de France i år satte han noe tilbake, men han håper formen er god nok til å få til noe under Arctic Race of Norway.

– Jeg elsker dette løpet. Landskapet er fantastisk og den harde traseen passer meg godt. Allerede første etappe kan prege hvordan ting vil se ut i sammendraget. Men dronningsetappen er på lørdag, og vi vet at seieren kan avgjøres i ellevte time på søndag. Jeg vil veldig gjerne ha navnet mitt med i historiebøkene til dette vakre løpet, sa Barguil på pressetreffet.

For fire år siden deltok Andreas Leknessund i Arctic Heroes of Tomorrow-rittet som ble arrangert av sykkelforbundet og Equinor i Tromsø. 18 år gammel ble han europamester for juniorer. Lenger tilbake, i 2014, da hjembyen hans Tromsø var vertskap for Arctic Race of Norway for første gang, var han kun 15 år. Nå representerer han sykkelforbundet når landslaget stiller til start.

– Jeg begynte å sykle for moro skyld da jeg var 12 år. En stor del av inspirasjonen min til å bli en syklist kom av å se Arctic Race of Norway her. Det er ganske stort for meg å endelig få sjansen til å delta i løpet. Det er også veldig spesielt å ha første etappe i Tromsø i år. Spesielt fordi jeg nå er en del av landslaget sammen med Kristoff som var vinneren her i 2014 da jeg var sto i veikanten og så på, sier Leknessund.

Første etappe starter kl 14.40 i dag.


Bilde: Thor Hushovd. Foto: Rune dahl/ARN