Aune Sand om Hamar: – Jeg er forelsket på nytt

Det som i april startet som en pop up-utstilling ment å vare i én uke, holder fortsatt døra åpen. Aune Sand har tatt med seg flotte kunstverk fra bror Vebjørn, pappa Øivind og samboer Marianne til Hamar sentrum, og er blitt fullstendig bergtatt av byen og regionen.

Aune Sand med kunstverk fra broren, faren og samboeren i pop up-utstillingen i Hamar sentrum. Foto: Visit Mjøsa
Aune Sand med kunstverk fra broren, faren og samboeren i pop up-utstillingen i Hamar sentrum. Foto: Visit Mjøsa

Sammenlikner Hamar med New York

Aune forteller at de nå har vært her i over en måned, og at de har blitt tatt imot på en fantastisk måte. 

– Dette er mitt første møte med Hamar som by, og det har vært som å åpne en flaske med eldre champagne, sier han.

– En vakker by med gammel bebyggelse, flott arkitektur og fantastiske gårder rett ved. Jeg er blitt forelsket på nytt, i byen, sier en entusiastisk gallerist, som er storfornøyd med besøket de har hatt siden åpningen i midten av april.

Han har de siste ukene også blitt fast inventar hos en kafé og en fiskebutikk i byen.

– Å finne steder som Kai & Mattis Café og Knutstad & Holen – det er New York.

–Fått Kai & Mattis-mage

Kai & Mattis Café, i Hamar sentrum, har blitt en viktig del av oppholdet til Aune, og som han mener er skyldig i økningen av midjemålet de siste ukene.

– Jeg har rett og slett fått en Kai & Mattis-mage. For ikke bare er det nydelige kaker der. Vaniljesaus, krem og softis følger gjerne med, ler han.

Den populære kafeens daglig leder, Kai Hansen, sier de er opptatt av å skape nettopp den interkontinentale stilen Aune snakker om. De serverer hjemmelagde lunsjretter og kaker, og er for mange Hamar-besøkende blitt et obligatorisk sted å stikke innom.

– Slike kafeer som oss finnes kun på Manhatten og i Hamar, vet du, smiler Kai.

– Fiskebutikken Knutstad & Holen burde ha vært løftet til et regjeringsnivå

Knutstad & Holen har også fått jevnlig besøk av Aune. Den populære fiskebutikken har vært i Hamar siden 1925, og er en rekke ganger blitt kåret til å være Norges beste fiskebutikk. 

– Det å fantastisk å møte mennesker som tar vare på det mest vidunderlige vi har; fisken fra havet, sier Aune. Jeg har spist hummer på Manhatten, men den hummeren jeg fikk på Knutstad & Holen? 

Aune mener det burde ha vært fattet et vedtak om at alle tettsteder og byer i Norge skulle hatt en fiskebutikk som Knutstad & Holen. – Tenk hva det hadde gjort med folkehelsen!

Del gjerne!