Avduking av verdens største flytende kunstbygg

Salmon Eye inviterer pressen til avdukingen av det som vil være verdens største flytende kunstinstallasjon hvor det er mulig å gå inn i bygningen. Salmon Eye vil bli avduket med det som vil være verdens største kabuki gjort til sjøs, og bli en drivkraft for bærekraftig sjømatproduksjon.

Foto: Kvorning Design
Foto: Kvorning Design

FN har vært tydelig på behovet for mer bærekraftig sjømatproduksjon, for å mette en voksende befolkning, redusere klimagassutslipp og bevare naturen. Salmon Eye vil bli en viktig inspirasjon og akselerator for å ta oss nærmere disse målene, og samtidig styrke Norges rolle som sjømatnasjon i verden. 

Etter avdukingen vil det være en rundbordskonferanse og en gratis folkefest i Rosendal med musikk fra noen av Norges beste artister. Blant deltagerne på rundbordskonferansen finner vi Fiskeriminister Bjørnar Skjæran, Tom Rivett-Carnac (en av arkitektene bak Parisavtalen) og Scott Lindell fra MIT/Woods Hole Oceanographic Institution.

Tid: 2. september fra 11.00 (Visions of the Fjords legger fra kai i Rosendal 12.00)

Øvrig tentativt tidsplan:

12.00 – Program om bord på Vision of the fjords.

13.00 – Avduking av Salmon Eye

14.00 – Rundbordskonferanse

16.00-22.00 Gratis folkefest i Rosendal

Sted: Rosendal – Hardangerfjorden

Salmon Eye er et uavhengig non-profit senter, men ideen og finansiering er kommet fra Eide Fjordbruk og tredjegenerasjons oppdretter Sondre Eide (32).


Del gjerne!