Avslutter med tidenes «Allsang på grensen»

Sommerens «Allsang på grensen» blir det siste. Etter 15 sesonger er det slutt for det populære TV 2-programmet. Nå planlegges en fantastisk avslutningssesong på Fredriksten festning i Halden.

– Alt har en ende, og de færreste tv-programmer får like lang levetid som «Allsang på grensen». Når vi nå velger å tenke nytt så gjør vi det med en visshet om at vi samtidig går ned «med flagget til topps». Vi lukker «Allsang»-kapittelet med fortsatt gode seertall, og med en avslutningssesong som kommer til å bli fantastisk, sier kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2. 

Over 400 artister har deltatt i programmet siden 2007, og nesten 300.000 har vært publikum på Fredriksten festning under opptakene. Uten støtten fra Halden og dugnadsinnsatsen på alle plan, hadde det aldri blitt noe TV-program. 

Etter to sesonger med begrenset med publikum, håper «Allsang på grensen» å ønske tusenvis av publikum velkommen til avslutningssesongen. Foto: Jan-Petter Dahl.

– TV 2 har blitt tatt så godt imot i Halden og på Fredriksten festning i alle disse årene siden 2007. Selv nå under pandemien har vi sammen klart å lage fantastiske programmer. Og forhåpentligvis så kan vi i sommer fylle tribunene med sangglade publikummere i alle aldre, sier Rønningen. 

Ordfører Anne-Kari Holm (Sp) i Halden kommune ser frem til en fantastisk avslutning på «Allsang»-eventyret. 

– I Halden har vi vært stolte av å være vertsby for «Allsang på grensen». Hver eneste sommer i 15 år har mange tusen tilreisende fått oppleve god stemning i sommerbyen Halden på grunn av dette TV 2-programmet. Enda flere har blitt kjent med Fredriksten festning og byen vår via tv-skjermen. Allsangpublikummet vil alltid være velkommen til Halden og det vil TV 2 også. Nå gleder vi oss til en siste sommer med allsanggjengen – en sesong vi har hørt skal bli tidenes beste, sier ordfører i Halden Anne-Kari Holm.  

Nå ser kommunen frem til å lage nye kulturopplevelser på Fredriksten festning. 

– Vi i Halden kommer til å savne «Allsang på grensen». Det kommer til å være krevende å erstatte 30.000 besøkende og oppmerksomhet på TV 2, men allsangen har samtidig gitt oss mye å bygge videre på. Dette TV 2-programmet har vist Norge og internasjonale artister hvilken utrolig flott arena Fredriksten festning er. Etter at allsangen kom til Halden har festningen blitt utviklet enda mer som kulturarena. Andre arrangementer har blitt lagt hit nettopp på grunn av tv-bildene fra allsangen. Og mange i Halden har bygget opp solid kompetanse på arrangementer og tv-produksjoner gjennom disse årene. Derfor takker vi allsangen for fine sommerminner og er overbevist om at vi snart skal ønske nye arrangører og produsenter velkommen til arrangementsbyen Halden, sier kommunedirektør Roar Vevelstad i Halden kommune. 

Trond Lie er daglig leder i Allsang på Grensen AS. Selskapet har produsert programmet for TV 2 de siste årene. 

– Det er vemodig å si farvel til noe som vi alle er så glade i. Men når en dør lukkes, er det mange nye dører som kan åpnes. Vi gleder oss til fortsatt å bidra med arrangementer og skape liv på Fredriksten festning i årene som kommer. Her gjelder det å tenke nytt og finne sin plass sammen med andre produsenter og arrangører. Slik kan det totale tilbudet på den unike Fredriksten festning og i arrangementsbyen Halden bli minst like bra i tiden som kommer. Det viktigste vi kan gjøre nå er å lage tidenes beste avslutning på «Allsang», og vi slipper de første billettene allerede i dag, forteller Trond Lie

Del gjerne!