Båtkonsertvideo som lar oss drømme om bedre tider!

Fant nytt alternativ i vanskelig situasjon

Det hele starta med COVID-situasjonen, med strengt smittevernsregime, avlyste festivaler og plutselig en hel sommer til å kunne gjøre ting som vi ellers ikke kunne ha gjort. Det som i utgangspunktet fremsto som en noe urealistisk og dust ide om å gjøre konsert fra båt til folk i båt – for å både ivareta smittevern og faktisk kunne spille konsert hjemme i Lofoten – ble ganske raskt moden for uttesting.

Samarbeid med lokale krefter

Vi kontakta Høllafest og hybridkatamaranen Brim Explorer (som har nok strøm om bord til å drive PA og backline) og bestemte oss for å prøve. Vi booka lokalt lyd og lys, videocrew gjennom Lofoten Film Collective og Edvart Falch Alsos på videoklipp. Vi satte datoen 21. Juli og bestemte oss for prioritert location på Haversand. Etter videre detaljplanlegging, identifisering av plan A, B, C, D og E, våkenetter og nilesing av værmeldinger våkna vi til pessregn og skoidde 21. juli, og utsatte raskt til lørdag 25. juli. Var bare å krysse fingrene, be til værgudene og håpe at folk ville ta turen.

Ble en av sommerens største og mest spektakulære!

Heldigvis funka det. Strålende vær, blekkstille hav, smilende blide folk overalt og tidenes konsertopplevelse – for både oss på scena, de i crewet og alle som hadde møtt opp. Vi telte over 100 båter – til en hellokal gratis samproduksjon som få har sett maken til. Fullklaff og sannsynligvis en av de største fysiske livekonsertene i sommer her i Norge og Europa!

Se resultatet fra Lyse Netter, Brim Explorer og Høllafæst!


Se mer om resultatet på Facebook herInstagram her og YouTube her.

Foto øverst kred.: Jonathan Vivaas Kise