Beitostølen Resort hedrer lokale talenter med «Steinars Stipend»

-Tøffe tider til tross; vi deler ut «Steinars Stipend» også i år. Kandidatene og prosjektene er både spenstige og gode. Skiskytter Eivor Melbybråtens har ambisjoner om OL-medalje i 2026. Martin Oppheim Østli deltar på keepertrening med selveste Hertha Berlin. Dette er det sus over. Helt i tråd med både Steinars og vårt tankesett i selskapet, sier Atle Hovi i Beitostølen Resort.

En kreftsyk Steinar Hovi i 2013, sammen med sønnene Atle og Bjørnar (t.v), foran inngangen til Radisson Blu Beitostølen, der Beitostølen Resort har sine kontorer. Foto: DestinasjonsKirurgene

Og Steinar, det er selvfølgelig Mr Beitostølen, Steinar Hovi. Grunnleggeren av Beitostølen Resort som døde i november 2013 etter en tids kreftsykdom. Han står ikke bare på sokkel utenfor inngangen til Radisson Blu Beitostølen, der Beitostølen Resort har sine kontorer, han har også fått sitt eget minnefond, som skal komme både lokalsamfunnet og ansatte i selskapet tl gode, med årlige utdelinger.

Denne gang er det 20 år gamle Eivor Melbybråten, og 15 år gamle Martin Oppheim Østli får 10.000 kroner hver. For Martin dekker 10.000 kroner kostnadene han har når han i høstferien er på keepertrening med Nico Pellatz, keepertreneren i selveste Hertha Berlin, klubben der Rune Almenning Jarstein har voktet buret i mange år.

-I tillegg til klubbtrening i Bagn IL fire ganger i uka, er jeg også keeper på kretslaget til Indre Østland Fotballkrets, og jeg har også spesialtrening med tidligere Molde- og landslagskeeper Morten Bakke en gang i måneden, forteller Martin i sin søknad til «Steinars Stipend».

Men, ikke nok med det. Etter skoleslutt før sommeren i år, fikk den talentfulle 15-åringen muligheten til å være én uke i Berlin, der han trente med Nico Pellatz. Og, Hertha Berlin-trener ble åpenbart imponert over Martin fra Skammestein, siden han inviterte han til Berlin igjen nå i høstferien.

I 2013, samme år som Steinar Hovi døde i november, laget VG et større portrett av Mr Beitostølen, som her VG-fotograferes sammen med sine to sønner Atle (t.v) og Bjørnar, og deres døtre. Foto: DestinasjonsKirurgene

Eivor Melbybråten er Øystre Slidres kjente skiskyttertalent, med mange fine prestasjoner i skisporet, etter at hun vant «Young Star»-finalen i Holmenkollen som 15-åring. Nå har hun rundet 20, gått tre år på Norges Toppidrettsgymnas på Geilo, og kjører sin satsing i Team Geilo, kort og godt fordi de har de beste trenerne for min utvikling, som Eivor sier, men hun understreker at hjertet er i Øystre Slidre Idrettslag. Hun brenner for Beitostølen og trener fortsatt mye her, og har med hele teamet hit flere ganger i året.

20-åringen satser for fullt med hårete mål. Ikke bare skal hun til OL i Cortina i 2026. Målsettingen er OL-medalje. -Dette krever mye trening, men jeg er villig til å gjøre jobben. Utviklingen og tilbakemeldingene gir meg trua på at dette er et mål jeg kan nå, sier Eivor.

Atle Hovi i Beitostølen Resort er imponert over både ambisjonene, og ikke minst gutset disse to stipend-mottakerne viser.

-Dette er veldig gjenkjennelig med vår egen filosofi, der vi hele tida jobber offensivt mot nye konkrete mål. Derfor har djerve ambisjoner, som både Eivor Melbybråten og Martin Oppheim Østli til de grader viser at de har, en helt spesiell betydning for oss i Beitostølen Resort. At begge er fra Beitostølens hjemkommune Øystre Slidre, synes vi er ekstra stas, sier Atle Hovi.

Men, det er tre mottakere av «Steinars Stipend». Det deles nemlig også ut stipend til én intern mottaker blant Beitostølen Resorts rundt 100 ansatte. I år er Lasse Dehle den heldige. Har får 10.000 kroner for å delta på Interski-kongress, som betyr at han kan hente heim viktig kunnskap som han kan formidle videre i skiskolen på Beitostølen.

Her kan du lese mer om «Steinars Stipend»

Del gjerne!