Besøksrekord i Trysil – unikt sykkelprodukt trekker stadig nye gjester

Trysil har for syvende året på rad en økning i antall sykkelgjester. I fellesferien har trafikken på sykkelstiene i Gullia økt med 21 prosent.

En kombinasjon av at nordmenn også i år har prioritert Norges-ferie, samt at Trysil holder sin posisjon med et sykkelprodukt som er unikt i Nord-Europa gjør at Trysil kan skilte med nok en rekordsommer.

– Nordmenn utgjør 93 – 95 prosent av de kommersielle overnattingsdøgnene i juli, og resterende er danske og svenske gjester. Vi hadde naturlig nok færre dansker gjester i Trysil i sommer sammenlignet med fjoråret, men noen flere svensker gjester, sier Sanaker Lohne.

Suksess for Norges største pumptrack

Sykkel er den klart sterkeste reiseanledningen for Trysil om sommeren. Det er særlig de tilrettelagte sykkelstiene i området Gullia som har trafikkøkning.

– Vi ser at familier setter stor pris på de barnevennlige sykkelstiene- og parkene, forteller Sanaker Lohne. – Den nye pumptracken vi åpnet til fellesferien ble en umiddelbar suksess, og har over 33.000 innpasseringer i juli.

Trysil melder også at andre aktiviteter som klatrepark, golf, rideturer og rafting har økning i sommer.

Flere arrangement i høst

Flere store og små arrangementer er et ekstra trekkplaster for fjellturistene utover høsten.

– Vi går en spennende høst i møte. Kommende helg er det hele fire arrangementer i Trysil. I sentrum kan man lørdag 14. august være med på elvearrangementet «Ta sjansen», det blir terrengløp i Østby, i Gullia blir det et spektakulært sykkelshow når Norges beste utforsyklist Brage Vestavik invitere sykkelvenner for å konkurrere i B-RAGE. På søndag er det de minste syklistene sin tur under Woom Kids Cup, forteller Sanaker Lohne. – Senere i september skal vi arrangere Trysilrypa med 3000 damer i høstfjellet, og det blir flere sykkelarrangementer utover høsten. Se alle av høstens arrangementer i Trysil.

Koronautfordringene fortsetter

Til tross for en god sommer merker reiselivet i Trysil fortsatt konsekvensene av koronapandemien.

– Den store utfordringen fremover for reiselivet i Trysil blir å få tilbake internasjonale gjester, spesielt fra Danmark og Sverige, da disse markedene også kommer midtuke og utenom de norske fellesferieukene, sier Sanaker Lohne. – Konferansegjestene har også uteblitt i pandemiperioden. Der ser vi en liten bevegelse utover sensommeren og høsten, men da i mindre grupper. Vi tror mange bedrifter nå har stort behov for å gjøre sosiale samlende aktiviteter for de ansatte og har tro på at dette markedet bedrer seg fremover.


Bilder: Jonas Sjögren/Trysil