by:Larm søker ny daglig leder

Gjennom 25 årganger har festivalen by:Larm løftet det norske musikkfeltet. Nå søker festivalen en ny daglig leder som kan ta festivalen til nye høyder.

Musikkfestivalen by:Larm skal skape magiske øyeblikk for artister og publikum. Festivalens viktigste oppgave er å løfte norske og nordiske artister ut i verden, og gi artister sin (ofte) første scene å stå på hvor de oppdages av internasjonal musikkbransje og et engasjert publikum. Høsten 2022 arrangeres den 25. by:Larm-festivalen i rekka.

– Vi ser etter en kreativ, strategisk og initiativrik leder med et hjerte for musikkbransjen, sier styremedlem Lauga Oskarsdottir i by:Larm.

– Daglig leder av by:Larm vil være med å sette agendaen og løfte festivalen til nye høyder i årene som kommer. Den riktige kandidaten har en tydelig stemme, høy gjennomføringsevne og store ambisjoner på vegne av by:Larm. Vi mener dette er en av de mest spennende stillingene i norsk musikkbransje.

Gjennom 25 festivaler har festivalen vært et springbrett for en hel skare artister, deriblant Sigrid, Aurora, Kvelertak, Billie Eilish og girl in red, for å nevne noen. Kommende storheter så vel som skoledannende undergrunnsfavoritter har hatt by:Larm-opptredenene sine som startskudd for å ta neste skritt i karrierene sine. 

– Vi går inn i det kommende året med en ny giv. Årets festival var en stor suksess, og den suksessen skal tas med inn i 2022 og foredles ennå mer. Det samme overordnede målet ligger fast: å samle musikkbransje og musikkinteresserte for å skape det best mulige rammeverket for at nordiske artister når nye høyder, sier Erik Egenes, pressesjef i by:Larm.

Egenes trekker fram “en liten, men lidenskapelig administrasjon” som en av de beste delene av å jobbe med by:Larm.

– Vi som jobber i by:Larm-administrasjonen er en tett sammensveiset gjeng. Vi har bakgrunn fra ulike steder i musikkbransjen, men forenes likevel i et felles mål om å være spydspissen og veiviseren for norsk og nordisk musikk. Som en stiftelse motiveres ikke by:Larm av profittmotiv. Vi skal styrke nordisk musikk, nordiske artister og nordisk musikknæring, sier Egenes.

Daglig leder Mina Evenrud takker av etter å ha vært i by:Larm i seks år, hvor hun begynte som praktikant og gikk gradene til daglig leder.  

– by:Larm har vært et avgjørende springbrett for meg. Det har vært en ære å få tilliten til å lede Nordens viktigste møteplass for musikkbransjen de fire siste festivalene. Det har vært en spennende og givende oppgave, med helt fantastiske mennesker rundt seg. Nå er det på tide å la noen andre ta over skuta, og lede by:Larm inn i sitt stolte 25-årsjubileum! 

Søknadsfristen for stillingen er 24. november.

Del gjerne!