CLIA ansetter ny generaldirektør for Europa

Marie-Caroline Laurent tar med seg verdifull erfaring fra europeisk samferdselspolitikk.

Marie-Caroline Laurent
Marie-Caroline Laurent

(Brussel, Belgia): Næringsorganisasjonen Cruise Lines International Association (CLIA) ansetter Marie-Caroline Laurent som generaldirektør for CLIA i Europa, med virkning fra 15. november 2021.

Laurent er transportpolitisk ekspert som kommer fra lederroller i International Air Transport Association (IATA) i nesten et tiår, blant annet som assisterende direktør for EU-saker. Tidligere har hun arbeidet med politikkutvikling for Association of European Airlines og har også fungert som parlamentarisk rådgiver ved Europaparlamentet og som politiker i det amerikanske handelskammeret i EU.

Dagens direktør Ukko Metsola går som planlagt av, for å tilbake til Royal Caribbean Group fra nyttår. I overgangsperioden skal han fungere som rådgiver for Marie-Caroline Laurent.

– Jeg er glad for å kunne ønske Marie-Caroline Laurent velkommen, sier Kelly Craighead som er President for CLIA globalt. – Laurent vil bidra med en bred erfaring fra den europeiske transportpolitiske arenaen. Hun vil kunne vise fremsnakke cruise som hjertet av fremtidig bærekraftig turisme og demonstrere viktigheten av cruiseskip for den bredere maritime teknologiske utviklingen. Med hennes lange erfaring og kontakt med EU-institusjoner, vil Marie-Caroline være godt posisjonert til å fortsette å videreføre CLIAs engasjement for europeiske politiske spørsmål i Brussel, sier Craighead.

Craighead takker samtidig avgående direktør Ukko Metsola for hans innsats i Europa i en kritisk overgangsperiode, der cruiseoperasjoner gradvis er blitt innfaset igjen.

Marie-Caroline Laurent sier: – Jeg er lidenskapelig opptatt av den positive effekten av transport- og turistsektoren som støtter bedrifter og levebrød i alle europeiske land. Transport er en av verdens mest innovative industrier, og bygging av cruiseskip er kjernen i den maritime europeiske økonomien. Cruiserederier er i forkant av det grønne maritime skiftet og er godt posisjonert for å hjelpe EU med en bærekraftig utvikling. Jeg ser frem til å samarbeide med medlemmene, våre industripartnere og politikere for å bidra til å påvirke Europas ledere til å bygge en virkelig bærekraftig reiselivsnæring i Europa.

Del gjerne!