Cruiseeventyret som startet i Norge: Ny dokumentar om Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line (NCL) lanserer en ny dokumentar på sin TV-kanal «Embark with NCL – Om bord med NCL». De tre episodene tar for seg rederiets fortid, nåtid og fremtid. Serien gir et unikt innblikk i selskapets norske historie, og vi blir kjent med grunnlegger, pionér og skipsreder Knut Kloster. Den visjonære og innovative nordmannen startet med cruise fra Miami til Karibia 19. desember 1966, og satte dermed standarden for en hel cruiseindustri.

Skipet MS Sunwards var starten på cruiseeventyret Norwegian Cruise Line. Dette skipet var det aller første skipet i rederiets flåte, og første seiling gikk til Gibraltar.
Skipet MS Sunwards var starten på cruiseeventyret Norwegian Cruise Line. Dette skipet var det aller første skipet i rederiets flåte, og første seiling gikk til Gibraltar.

Bare noen få uker før NCL sitt nyeste skip, Norwegian Prima, døpes i Reykjavik presenterer rederiet dokumentarserien «The Evolution of Innovation». Over tre episoder får vi et innblikk i Norwegian Cruise Line sin 55 år lange historie. Fra den spede begynnelsen i 1966 da NCL, som verdens første rederi, startet med cruise fra Miami til Karibia – og frem til i dag med lanseringen av Norwegian Prima i Reykjavik i august i år.

Intervju med Knut Klosters datter

Dokumentaren tar oss med på en historisk reise med blant annet arkivopptak og intervjuer som aldri tidligere har vært vist. Det er blant annet intervju med Knut Klosters yngste datter, Kristen Kloster Aasen, som forteller levende om sin visjonære far og selskapets første år. I tillegg til historiske tilbakeblikk som viser MS Sunward på sin aller første ferd fra UK til Gibraltar, tar dokumentaren oss med på en eksklusiv sniktitt på Prima Class. Dette er rederiets nye skipsklasse som gjenspeiler NCLs visjon for fremtidens cruise. 

–Helt siden 1966 har Norwegian Cruise Line satt standarden for den ultimate ferieopplevelsen. Serien The Evolution of Innovation viser selskapets pionérånd, og gir også et innblikk i vår fremtid som rederi. En fremtid som er basert på kreativitet, design og et kompromissløst engasjement for å alltid levere den beste ferieopplevelsen til våre gjester, sier Harry Sommer, President og Chief Executive Officer i NCL.

Den nye dokumentarserien er delt opp i tre deler; «History of Innovation», «The Evolution of Entertainment» og «The Future of The Cruise Experience» og kan sees her.

Del gjerne!