Danskenes skifavoritt Trysil blir lettere tilgjengelig

Flyselskapet BRA lanserer ytterligere en flyrute til Scandinavian Mountains Airport vinteren 21/22. BRA har tidligere lansert flyruter i Sverige, men denne gangen er ruten internasjonal og går mellom Danmarks nest største by Århus og Scandinavian Mountains Airport. Danskene vil dermed ha en ny og effektiv reisevei til sin skifavoritt Trysil.

– Rundt 30 % av våre kommersielle gjester kommer fra Danmark og nå blir det enklere for dem å komme seg hit. Vi er veldig glade i våre danske gjester og for barnefamilier betyr det mye at reiseveien kortes ned og gjøres smidig og enkel, sier Gudrun Sanaker Lohne, turistsjef og daglig leder i Destinasjon Trysil. – Vi merker allerede nå at det danske markedet er positive. Danskene vil tilbake til Trysil, og mange har allerede bestilt skiferie til Trysil for kommende sesong.

Flygningene starter den 19. desember og vil gå torsdager og søndager.

– Vi ser på dette som det perfekte tidspunktet å lansere BRA i Danmark, som vår første internasjonale marked, nå i etterkant av pandemien. Århus flyplass passer bra med BRA, da det er et attraktivt marked i Århusregionen og Jylland. Jylland får en helt ny direktelinje til Nordens største skiområde i Trysil og Sälen, sier BRAs eier Per G. Braathen.

BRA setter inn sine toppmoderne og drivstoffeffektive ATR 72-600 på linjen og samtlige flyreiser er klimakompenserte uten ekstra kostnad. Transporten til og fra flyplassen til Trysil er også ivaretatt på en smidig måte med både buss og taxi, som kan forhåndsbestilles.

– Det er gledelig at BRA har funnet muligheter til å fly til vår fine og effektive flyplass. Vi har allerede et tett samarbeide med dem og vi liker deres syn på miljøarbeidet, som vi deler, sier Gunnar Lenman, vd, Scandinavian Mountains Airport.


Foto: Scandinavian Mountains Airport