Den store interessen for kortreist fjellferie fortsetter: – SkiStars destinasjoner klare for sommerens aktivitetsglade gjester

Interessen for kortreiste ferier i Norge og Sverige med lett tilgjengelige aktiviteter for hele familien, smidig reise uten problemer og fokus på å være aktiv på ferien fortsetter denne sommeren. Så langt er bookingen +9 prosent sammenlignet med foregående år. 1. juli åpner den siste av SkiStars destinasjoner for sommeren, når blant annet sommerheisen hos SkiStar Hemsedal gjør flere aktiviteter i fjellet tilgjengelig. Med det er alle SkiStars seks destinasjoner åpne for sommeren.

SkiStar har de siste årene satset stort for å imøtekomme den økte etterspørselen etter aktive ferier, og har utviklet virksomheten med aktiviteter for alle året rundt gjennom konseptet SkiStar Sports & Adventures, som har fokus på sommersesongen. En fersk undersøkelse fra NHO Reiseliv viser at så mange som nesten 7 av 10 nordmenn vil tilbringe ferien i Norge i år. Visit Swedens undersøkelse viser at 4 av 10 svensker planlegger en sommerferie i Sverige, et tall som har holdt seg stabilt de siste 12 månedene.

Sommersesongen i fjor ga en stor økning i antall besøkende til SkiStars destinasjoner både i Norge og Sverige, der stisykling og heisbaserte flytstier samt klatring i SkiStars og destinasjonenes klatreparker var de mest populære aktivitetene. Interessen i år er fortsatt stor.

– Fjorårets sommersesong ga oss besøksrekorder, og også denne sommeren ser vi at kortreise ferier fortsatt er populære, med en booking på +9 prosent sammenlignet med samme periode i fjor**. Stadig flere ønsker seg en aktiv ferie i de fantastiske skandinaviske fjellene, og for den forestående sommeren opplever vi at flere ønsker å ta litt ekstra godt vare på seg selv gjennom å nyte natur og frisk fjelluft. Å ha aktiviteter som sykling, vandring og klatring lett tilgjengelig, og samtidig kunne planlegge ferien uten innreiseregler og utfordringer settes høyt hos mange, sier Stefan Sjöstrand, VD og konsernsjef hos SkiStar.

– At så mange ønsker å tilbringe ferien i Norge, og kombinere aktivitet, avkobling, bo godt og ha tid sammen med venner og familie er helt i tråd med den interessen vi opplever. Ingenting gleder meg mer enn å se så mange mennesker i fjellet, og vi ser stort frem til en ny sommersesong her hos oss i SkiStar Hemsedal. Hemsedal Aktivitetsanlegg og Destinasjonsselskapet innvier også den 10,5 kilometer lange heisbaserte flytstien til åpningen. Stor innsats fra de involverte som gjør at enda flere får øynene opp for bygda vår også sommertid, sier Andreas Smith-Erichsen, Destinasjonssjef hos SkiStar Hemsedal.

Sommersesongen hos SkiStar

Allerede 3. juni startet sommersesongen hos SkiStar Åre og SkiStar Sälen. Fra 1. juli er samtlige i gang, og sommeren hos SkiStar og på destinasjonene byr på et rikt aktivitetstilbud denne sommeren.

Åre

3. juni startet sesongen hos SkiStar Åre. Her finnes flere nyheter med blant annet nye flytstier i Åre Bike Park og utvikling av klatreparken i Åre Bjørnen. I tillegg er det utvidede åpningstider i høysesongen. Mer om Åre: https://www.skistar.com/no/vare-skisteder/are/sommer-i-are/

Trysil

17. juni markerte starten for sommersesongen hos SkiStar Trysil, da sommerheisen og begge aktivitetshotellene Radisson Blu Resort og Radisson Blu Mountain Resort & Residences er åpne.

Kombinert med variert stisykling, heisbaserte flytstier og klatrepark er de mest populære aktivitetene i gang, og 2. juli innvies de nye heisbaserte flytstiene i Trysil. Med det går Trysil fra 7,5 til 16,2 kilometer med heisbaserte flytstier.

Mer informasjon om sykling hos SkiStar Trysil: https://www.skistar.com/no/vare-skisteder/trysil/sommar-i-trysil/Sykling/

Mer informasjon om alle aktiviteter i Trysil i sommer: https://www.trysil.com/Gjore/Sommer/

Hemsedal

1 juli markerer åpningen av sommeren i populære Hemsedal, Skandinavias svar på alpene. Da starter sommerheisen, og i år er det en ekstra stor begivenhet i forbindelse med at den 10,5 kilometer lange heisbaserte flytstien er komplett fra topp til tå. Flytstien har fått navnet Silverstone. Innvielsen skjer ved bunnstasjonen av Hollvin Express kl. 09.45 med varaordfører og representanter fra kommunen. Det blir servert boller og kaffe og to timer gratis heis for alle som ønsker å prøve.

Mer informasjon om SkiStar Hemsedal i sommer: https://www.skistar.com/no/vare-skisteder/hemsedal/sommer-i-hemsedal/

Vemdalen

Mange aktiviteter finner sted i Vemdalen denne sommeren og du kan bestille overnatting på skistar.com. SkiStar Vemdalen har ikke åpnet heis i år på grunn av oppussing for kommende vinter- og sommersesong. Les mer om alle aktivitetene https://www.skistar.com/sv/vara-skidorter/vemdalen/sommar-i-vemdalen/ eller hos Destinasjon Vemdalen: https://www.vemdalen.se/

Stockholm Hammarbybacken

Nye SkiStar Stockholm Hammarbybacken åpnet dørene for publikum 24. juni med en ny Klatrepark, Mountain Coaster og Mountain Tube. Mer om Hammarbybacken: https://www.skistar.com/sv/hammarbybacken/

Alt om SkiStars sommersatsning Sports & Adventures og åpningstider finner du på: https://www.skistar.com/no/sommer/


Del gjerne!