– Det haster hvis du ønsker å tilbringe romjulen på fjellet

Svært stor etterspørsel etter feriehus- og hytter til leie i romjulen, viser ferske tall fra FINN reise. Og disse destinasjonene er mest populære!

Juleferien er ikke mange ukene unna, og dersom du ikke har lagt planer for høytiden enda og ønsker å leie en hytte på fjellet, gjelder det å være kjapp! Ferske tall fra FINN reise viser at det er stor etterspørsel etter feriehus- og hytter til leie i den norske fjellheimen for jul og nyttår i år, og mange av de mest populære destinasjonene begynner å bli fullbooket. 

– Hvis du har ønsker om å tilbringe romjulen på leiehytte på fjellet, så haster det, forteller Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise: 

– Vi har opplevd et kjempetrykk på leiekategorien for perioden 25.12 til 02.01, men også for nyttårshelgen, og vi ser at hyttene begynner å fylle seg opp. I Hemsedal, for eksempel, var det over 400 ledige objekter i disse periodene, nå er det kun et par stykker igjen. 

Berge tror utviklingen man har sett i høst med tanke på pandemien er blant årsakene til at man nå opplever et ekstra stort trykk på leiekategorien. 

– Det er fortsatt ganske mange som bestiller og ser på turer til utlandet i 2022 viser våre tall, men de siste ukene – med nyheten om spredningen av korona og omikron-varianten, er det nok en del som har blitt litt usikre på om juleferien likevel er den beste tiden å reise på. Og som følge av dette er det nok mange som har bestemt seg for å bli i Norge, men som likevel kanskje har lyst til å komme seg litt vekk. Og da er jo fjellet et godt alternativ. 

Hit vil nordmenn i jula

Det er særlig skidestinasjonene som er ettertraktet når det gjelder feriehus- og hytter til leie for juleferien, viser tall fra FINN reise (tallene gjelder bookinger gjort i november for periodene 25.12-02.01 og 30.12-02.01). 

Hemsedal troner på toppen av de mest populære destinasjonene, tett etterfulgt av Trysil, Hafjell, Norefjell, Geilo og Sjusjøen. 

– Det er ikke overraskende at skidestinasjoner topper listen. Nordmenn er glade i aktive ferier, og det å stå eller gå på ski er noe mange setter pris på, også i romjulen. Vi ser derfor at etterspørselen etter leiesteder på disse destinasjonene er ekstra stor – særlig i forbindelse med ferier som jul, vinterferie og påskeferie, forteller Berge.

Topp 12 mest populære destinasjoner for feriehus- og hytter til leie i Norge i romjulen:

 1. Hemsedal
 2. Trysil
 3. Hafjell
 4. Norefjell
 5. Geilo
 6. Sjusjøen
 7. Hovden
 8. Beitostølen
 9. Sirdal
 10. Blefjell
 11. Rauland
 12. Gaustablikk

Her er det fortsatt ledig

Også på Geilo, Trysil, Hafjell, Norefjell og Sjusjøen har det vært mange ledige hytter til leie for romjulen, men her har det fylt seg godt opp de siste ukene. 

– Vi ser at de mest populære skidestinasjonene fyller seg fort opp nå, selv om det fortsatt er mulig å finne noen hytter til leie på de fleste av stedene. Det er bare færre valgmuligheter, forklarer Berge:

– Enda sikrere er man om man ser på destinasjoner som Beitostølen og Hovden, hvor det fortsatt er 10-20 hytter ledig per dags dato, og på Hafjell er det fortsatt en del ledig. Jeg vil også komme med en anbefaling; dersom du vurderer å leie i en av de andre feriene i vinter, som vinterferien eller påskeferien, lønner det seg å være tidlig ute. 

Del gjerne!