Dobbelt så mange nordmenn tilbake på høstferie i utlandet etter pandemien

Ferske mobiltall fra Telia viser at nordmenn igjen reiste til utlandet i høstferien. Mer enn dobbelt så mange nordmenn var utenfor Norges grenser i høstferien i år sammenlignet med i fjor, men vi ligger fortsatt et stykke bak reisetrendene fra 2019. Sverige var mest populære destinasjon.

– Selv om mange reiser på hytta eller holder seg hjemme, er høstferie for mange nordmenn synonymt med en tur utenlands. Ser vi på antall SIM-kort i utlandet i uke 40 og uke 41, registrerer vi at nordmenn igjen finner frem passet og reiser utenlands, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge. – Mer enn dobbelt så mange av våre kunder befant seg i utlandet i høstferien 2021 sammenlignet med fjoråret, men vi ligger fortsatt i overkant av 20 prosent bak høstferien 2019.

Telia har sammenlignet tall på antall norske SIM-kort i utlandet i uke 40 og 41 med 2020 og 2019, og tallene viser tydelige trender som sammenfaller med pandemien.

– De mest populære reisestedene i utlandet denne høstferien var Sverige, Polen og Danmark, etterfulgt av Spania og Tyskland, forteller Kaalen.

Del gjerne!