Endelig sesongstart – nå åpner skiheiser over hele landet!

-Vi står endelig foran en stor åpningshelg for alpinanleggene i Norge. Etter en mild november har kulden nå lagt seg over store deler av landet og det har vært bortimot perfekte forhold for snøproduksjon. I tillegg har det kommet natursnø i ulike mengder rundt om i landet som bidrar til å skape ekte vinterstemning. Mange skidestinasjoner og alpinanlegg har sesongstart denne helgen, og deretter følger mange på neste helg. Det er fantastiske forhold og et tilbud for alle over store deler av landet, sier Camilla Sylling Clausen, Generalsekretær i Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner. 

Bransjeforeningen representerer 95% av alpinbransjen i Norge med sine over 200 medlemmer.

Her finner du de anleggene som allerede er åpne:

https://fnugg.no/anleggstype/her-er-det-apent/

Og her finner man de anleggene som åpner til helga og utover: 

https://fnugg.no/anleggstype/sesongstart/

fnugg.no

fnugg.no kaller vi for «alpinbransjens YR» og der finner man åpne heiser og bakker, snømengde, løypekart, åpningstider, webkamera og mye mer. Tjenesten er helt reklamefri og den er eiet og drevet av alpinbransjen selv, med ansatte ute i anleggene som daglig oppdaterer snøfall og forhold ute.

-Det kjøres snøkanoner, måkes og preppes døgnet rundt ute nå. Slik pleier vi å fortsette hele veien frem til jul – så for de skiinteresserte er dette den beste julekalenderen man kan tenke seg, sier Camilla.

Alpinbransjen er også godt forberedt på en eventuell utvikling i Korona-situasjonen. De norske anleggene holdt åpent i hele fjor som et av få land i Europa, og hadde en løpende og god dialog med helsemyndighetene rundt smittevern. 

-Vi har opprettholdt den gode dialogen foran denne vinteren og veileder våre medlemmer fortløpende. Alle anlegg er godt forberedt for det som måtte komme av krav og pålegg, sier Camilla. Vi har planer og tiltak klare i forhold til en eventuell utvikling, og vet med erfaring fra i fjor at våre utendørsaktiviteter er ansett som trygge å gjennomføre, selv med tiltak. 

Gjeldende anbefalinger for våre gjester finner du informasjon om på sidene våre: 

https://fnugg.no/artikler/slik-vil-korona-pavirke-vinteren/

Med denne starten på sesongen, med snø på trærne og skikkelig fine forhold er det virkelig en glede å ønske folk velkommen ut etter intense uker med forberedelser. Nå satser vi på at dette betyr en «god gammeldags» fin og hvit jul for gjestene våre, og en vintersesong som varer lenge avslutter Camilla.

Del gjerne!