Expressheisen i Hafjell er døpt!

Den har utsikt, utsyn og er kun to perfekte svinger unna restauranten med samme navn. Den nye 6-seters stolheisen i Hafjell har fått navnet, Vidsynexpressen!

I disse dager ferdigstilles den nye full comfort expressheisen fra midtstasjonen i Hafjell og opp til topppunktet på 1030 moh. Den største investeringen i fjellet siden gondolen inntok fjellet i 2006. Det har vært nøye diskutert hva den nye heisen skal hete, men både plassering og utsikt spilte en stor rolle.

– Vi ville at den nye heisen skulle få et navn som både sier noe om hvor den ligger og hva den byr på. Vår egen Vidsyn restaurant ligger direkte tilknyttet den nye avstigningen og dessuten er jo utsikten her oppe rett og slett magisk. Derfor ble det Vidsynexpressen, sier kommunikasjonsansvarlig i Alpinco, Veslemøy Eineteig Wedum.

Vidsyn restaurant og Vidsynexpressen
Toppstasjonen på Vidsynexpress ligger kun rett ved Vidsyn restaurant, derav navnet. Foto: Martin Vinje/Alpinco.

Øker kapasiteten

At den har fått express i navnet er heller ingen tilfeldighet.

– Dette er en heis som vil kunne frakte 2200 personer i timen og har en kjøretid ved full hastighet på 5 minutter og 12 sekunder. Den vil øke kapasitet vår betraktelig, sier daglig leder i Alpinco, Odd Stensrud.

Heisen er en såkalt full comfort. Det vil si at den har varme i setene og vindbobler rundt som beskytter mot vind og vær.

– Vi vet fra før at denne type stolheis er svært populær da vi jo har en lik på Hafjell 360. Det aller viktigste med den nye heisen er at den erstatter Kringelåsheisen og vår eldste traver, Hafjellheis 3, og dermed kan åpne opp selve indrefileten av skikjøring sør i fjellet for enda flere, sier Wedum.

Kringelåsløypa
Sørsiden i Hafjell er for mange et svært yndet skiområde. Med den nye expressheisen vil disse løypene åpnes opp for enda flere. Foto: Vegard Breie/Alpinco.

Nytt snøanlegg

Prosjektet har en kostnadsramme på 150MNOK. En ting er selve heisen som i seg selv er en stor nyhet, men det bygges også snøproduksjonsanlegg i denne delen av fjellet i forbindelse med ny heis.

– For å sikre at områdene er snørike fra sesongstart, får to av løypene her nytt snøanlegg. Neste planlagte byggetrinn innebærer også oppgradering av flere av løypene, sier hun.

Per oktober er alle master på plass. Heishus tilhørende bunn- og toppstasjon skal kles og wire skal trekkes alle de 1874 meterne som heisen er lang. I ukene før sesongstart blir det kjørt svært nøysomme og kontrollerte testturer i samarbeid med Taubaneteknikk som er påkrevd før heisen får frakte gjester. I tillegg til det blir det gjennomført omfattende bremseprøver og redningsøvelse.

– Sjelden har vi gledet oss så mye til sesongstart. Forhåndsbookingene for vinteren tilsier at gjestene så absolutt har tenkt å ta turen hit i vinter og da er det jo utrolig gledelig å kunne svinge i puddersnøen med helt ny luksusheis, sier Wedum.

Offisiell åpning av Vidsynexpressen blir lørdag, 9. desember.


Hafjell Alpinsenter er den snøsikre familiefavoritten som legger til rette for gode skiopplevelser, for alle nivåer – fra nybegynner til ekspert. Bare et kvarters kjøring nord for Lillehammer ligger et av Norges største og mest allsidige skianlegg. Ikke velg mellom familieferie og rå skikjøring, her finner du begge deler.

Del gjerne!