Fem ganger høyere RevPAR i Haugesund enn i Oslo

Ikke alt er beksvart i hotell-Norge for tiden. I Haugesund var januar-rombelegget hele 71 %. Nå var ikke romprisene all verden i verfts-, sildejazz- og filmfestivalbyen, men likevel endte RevPAR på et solid nivå som var mer enn fem ganger høyere enn i hovedstaden.

Det skal raskt tillegges at Oslo fikk bokført et rombelegg på 12 %. Rombelegg er som kjent den ene faktoren i regnestykket som gir RevPAR (revenue per available room – losjiomsetning per tilgjengelige rom). Den andre er rompris, eller rettere sagt losjiomsetning per solgte rom, og her hadde Haugesund den klart laveste blant de 13 storbyene og markedene i oversikten. Men likevel altså suverent på RevPAR-toppen.

71,1 % er det høyest januar-nivået vi har registrert i Haugesund siden målingene til Benchmarking Alliance startet i 2010, og det er vel stort sett kun Tromsø som de siste årene har kunnet matche et slikt januarbelegg.

Og nettopp i Tromsø er fallet i RevPAR fra januar i fjor desidert størst – hele NOK 1 000.

Det er verdt å merke seg at rombelegg m.m. er basert på all romkapasitet, også den som er «korona-nedstengt». Rom som er belagt til karanteneformål og annet pandemi-relatert inngår i statistikken.

Om tallene
Data kommer fra Benchmarking Alliance (BA), og er bearbeidet og analysert av Wiederstrøm Hotel Consulting for Reiselivskunnskap. Det er varierende «dekning» i storbyene, men typisk er 85-95 % av romkapasiteten representert i tallene. Det er hoteller med til sammen rundt 60 000 gjesterom som rapporterer inn tall til BA. Hoteller fra en rekke nordiske byer rapporterer inn tall til selskapet.

Om Wiederstrøm Hotel Consulting
Wiederstrøm Hotel Consulting er et hotellrådgivningsselskap som tilbyr et bredt spekter av tjenester innen hotell. Hovedområdene er hotelleiendom, hotelldrift, benchmarking og analyse. I tillegg leverer Peter Wiederstrøm fast artikler til magasinet «Hotell, Restaurant & Reiseliv» og hrrnett.no.

En rekke rapporter utarbeides, bl.a. den anerkjente «Norsk Hotellnæring» som utgis i samarbeid med HOTELINTEL Consulting (redaktør), DNB og Benchmarking Alliance.

Del gjerne!