Ski resort

Finn trygge skidestinasjoner i vinterferien!

Vinterferien er nå i gang mange steder i landet og mange har gledet seg lenge til å besøke en av landets mange skidestinasjoner. Med økende spredning av mutert virus og en usikker smittesituasjon er utendørs aktiviteter er et godt smittevennlig alternativ, som også regjeringen har oppfordret til. 

Foreningen Norske Alpinanlegg og skidestinasjoner samler flere hundre skianlegg og de største skidestinasjonsselskapene i Norge. De har vært opptatt av å legge til rette for en trygg og best mulig sesong slik at både gjester, ansatte og lokalmiljøene opplever trygget. Vi har alle et ansvar for å bidra til å begrense smitte, beskytte de mest sårbare blant oss, og bidra til at aktiviteter og næringsliv kan holdes i gang.

I september utarbeidet de under veiledning av FHI og kommunelegene i Hemsedal og Trysil, en bransjenorm og en smittevernveileder.  

– Det vil alltid være en risiko for smitte og at det kan oppstå smittetilfeller selv om det er utøvd godt smittevern. Våre smitteforebyggende tiltak skal bidra til å redusere risikoen, og sikre næringsdriften kommende sesong. Hele reiselivsbransjen sliter nå. Vi må gjøre det vi kan for å bøte på dettesa leder av foreningen Norske Alpinanlegg og skidestinasjoner, Camilla Sylling Clausen i en tidligere pressemelding i høst.

Trygge skidestinasjoner

En rekke skidestinasjoner har tverrgående samarbeid mellom flere aktører for å sikre hele destinasjonen som en trygg arena for gode skiopplevelser. Etter inngåelsen av samarbeidet med Norske Alpinanlegg og skidestinasjoner har flere av Norges største skidestinasjoner innført SafeSpot både i selve anlegget og hos aktører tilknyttet anlegget, som totalt sett skaper en trygg arena for hele skidestinasjonen.

I kombinasjon med øvrige tiltak hos skianleggene bidrar dette samlet sett til et godt og systematisk arbeid med smittevern og sikrer samtidig smittesporing på tvers av aktører dersom en smittesituasjon oppstår.

– Vi har jobbet tett med både destinasjonsselskapene og aktørene, og har opplevd viktigheten av å kunne se destinasjonen samlet når smittetilfeller oppstår. Skidestinasjonene har gjort et imponerende og systematisk arbeid for å sikre sine skigjester, og samarbeidet har vært viktig for at også SafeSpot skal best mulig bidra til å sikre en eventuell spredning, sier daglig leder i SafeSpot, Louise Helliksen.

Med SafeSpot kan skiglade gjester og ansatte enkelt sjekke seg inn og ut i anlegget, være seg på restauranten, kafeen eller varmestuen for en pause eller på en av hyttene eller hotellet en bor på. I samarbeid med den landsdekkende foreningen Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner bidrar vi til å sikre godt smittevern for skientusiaster over hele landet.

Her kan en finne en oversikt over  både bransjenorm og smittevernveilederen for skianleggene, samt trygge skidestinasjoner som benytter SafeSpot for å sikre smittesporing.