Borghild (21) og Daniel (19) får årets «Steinars Stipend»

-Det er veldig moro å kunne gi årets «Steinars Stipend» til to strålende representanter for det unge fremadstormende Beitostølen, nemlig helsegründer Borghild Håvarsdotter Dalbø, og skikjøreren Daniel Strand Sveum, sier Atle Hovi i Beitostølen Resort.

«Steinars Stipend», som alle kan søke på, deles ut én gang i året, og skal gå til lokale mennesker på Beitostølen, som satser med mål om å gjennomføre det lille ekstra. Mr Beitostølen Steinar Hovi startet jo nettopp sin egen karriere på denne måten, med ikke bare et ønske om å gjøre det lille ekstra, men med klare mål og gjennomføringsplaner.

Nå får Borghild og Daniel 10.000 kroner hver, som et realt skulderklapp for å realisere sine ambisiøse mål.

Borghild Håvarsdotter Dalbø (21) er fra Skammestein, og skriver i år bachelor i idrettsvitenskap, med fordypning i helse- og treningsfysiologi. I vår var hun ferdig med personlig trener-delen av studiet, og har allerede etablert egen bedrift for å hjelpe mennesker på veien mot ei sunn og bærekraftig helse. Hun har søkt «Steinars Stipend» fordi hun skal fullføre utdanning som digital helseveileder, som går over ett år, som hun allerede er i gang med, og som koster henne 35.000 kroner av egen lommebok.

Borghild Håvarsdotter Dalbø

-Eg startar på mitt 6. utdanningsår på Lillehammer, men eg ser for meg å flytte heim til Øystre Slidre i framtida. Beitostølen og området rundt har flotte moglegheiter og byr på ein natur som er rekreasjon i seg sjøl. Etter dette året kan eg både kalle meg helse- og treningsfysiolog, og digital helseveileder, som betyr at eg vil få moglegheit til å hjelpe mange mennesker fra potensielt heile Noreg, skriver Borghild i sin søknad til «Steinars Stipend».

Dette er aldeles strålende å høre, sier Atle Hovi. -Unge mennesker fra Øystre Slidre som reiser ut og studerer, med mål om ikke bare å komme heim, men å etablere egen virksomhet for å veilede mennesker til et bedre og sunnere liv. En ung kvinnelig gründer med klare mål og bokstavelig talt helseriktige ambisjoner, det blir jo ikke bedre enn det. Er det noe norske kommuner virkelig drømmer om, så er det jo nettopp å få sine egne ferdig utdannede unge mennesker heim igjen, understreker Hovi.

Daniel Strand Sveum (19) er den unge skikjøreren fra Beitostølen, som satser beinhard internasjonalt, i samme idrettsgren som den norske verdenseneren Birk Ruud.

Daniel Strand Sveum

-I forrige sesong så jeg at innsatsen jeg legger ned begynner å bære frukter. Jeg fikk 9 plass i Europa Cup i Italia, som bekrefter at jeg er konkurransedyktig på internasjonalt nivå. I NM endte jeg på 6.plass i seniorklassen i både Slopestyle og BigAir, der jeg konkurrerte med blant andre Birk Ruud.

-For kommende sesong er ambisjonen å heve mitt prestasjonsnivå ytterligere. Målet er å delta i flere Europa Cup-konkurranser, og forhåpentligvis få muligheten til å konkurrere i verdenscupen. For å realisere mine mål er økonomisk støtte viktig. Midlene jeg får inn går til å dekke kostnadene for å representere Beitostølen på best mulig måte, skriver unge Daniel Strand Sveum i sin søknad.

Atle Hovi er imponert over Daniels framgang og satsing: – Når du gjør det såpass skarp som Daniel gjør, i en idrett med sterke norske prestasjoner, med Birk Ruud i spissen med sitt OL-gull fra Beijing og to X-Games-gull, skal vi ikke bare heie fra tribunen, men også bidra for å legge forholdene til rette. Vi har gitt Daniel økonomisk support tidligere, og det er veldig gledelig å se at han har fin framgang. Nå får han ytterligere 10.000 kroner fra «Steinars Stipend», og vi ønsker han lykke til i årets skisesong, sier Atle Hovi.


Del gjerne!