De første nyhetene for vintersesongen 2022/2023 på Gausta Skisenter

Etter en rekordvinter fortsetter Gausta Skisenter arbeidet med å videreutvikle et allerede knallsterkt alpintilbud. Anleggets lengste og mest populære nedfart, Telemarksvingen, får nå et etterlengtet og
toppmoderne snøproduksjonsanlegg. I takt med utviklingen og den økte trafikken til Gausta Skisenter utvides også parkeringsarealet betydelig ved Gaustablikk foran kommende vintersesong.

Telemarksvingen utbedres og får kunstsnø

Grave- og sprengningsarbeidet har startet i en av Gausta Skisenters mest populære bakker. I løpet av de siste to årene har Gausta Skisenter investert over 60 mill. NOK i et topp moderne snøproduksjonsanlegg, og nå vil også den 2,5 km lange og svært populære Telemarksvingen være sikret stabile snøforhold gjennom hele vintersesongen. I tillegg til graving av rørgater vil nedfarten bli breddet ut i de smaleste partiene, samt få en brattere helling i nedre del helt frem til Gaustablikkekspressen, en av skisenterets stolheiser.

Telemarksvingen er en svært viktig nedfart for Gausta Skisenter. Bakken er lang ogmorsom for hele familien, uansett ferdighetsnivå. Her kan både små og store leke seg gjennom flere kilometer med skikjøring, forteller daglig leder på Gausta Skisenter, Bjørn Tverberg.

Grillhyttene åpnes til vinteren

I tilknytning til Telemarksvingen ligger det også fem flotte grillhytter med fantastisk utsikt mot Gaustatoppen og Rjukan. Under graving- og sprengningsarbeidet i sommer blir grillhyttene stengt.

– Vi ønsker ikke at sommergjestene skal gå for tett på arbeidet som pågår her av sikkerhetsmessige årsaker. Grillhyttene blir derfor stengt i sommer, men vi gleder oss til å åpne disse så snart Telemarksvingen åpner for vintersesongen, forteller Bjørn Tverberg.

Større parkeringsplass

I takt med at Gausta Skisenter utvikles og Gausta som destinasjon blir mer attraktivt, har også behovet for bedre parkeringskapasitet meldt seg den siste tiden. I løpet av sommeren utvides derfor parkeringsplassen ved Gaustablikk-siden av skianlegget. Det er i dag en liten parkeringsplass bak leilighetskomplekset til Gaustablikk Fjellresort – vis á vis eksisterende parkering for Gausta Skisenter. Denne parkeringsplassen, som frem til i daghar vært forbeholdt gjester som bor i leilighetene, utvides med nærmere 100 nye plasser. Dette vil lette betydelig på kapasitetsutfordringene under høysesong om vinteren.

Destinasjonen Gausta er en helårsdestinasjon i Tinn kommune i Vestfold og Telemark
fylke. Her finner du Gaustatoppen, et av Norges vakreste og majestetiske fjell på 1883
moh., og Gaustabanen, den unike banen inne i fjellet. Ved foten av Gaustatoppen ligger
Gausta Aktivitetssenter i tilknytning til Gausta Skisenter, med et bredt spekter av
aktiviteter for hele familien gjennom hele året. På Gausta finner du også Gaustablikk
Fjellresort, det ikoniske hotellet fra 1970 som nå er transformert fra et klassisk
høyfjellshotell til en moderne og elegant fjellresort.

Del gjerne!