Løyperekord på årets Trysilrypa – 2.090 damer løp og gikk i fjellet

Lørdag 9. september gikk Trysilrypa av stabelen med 2.090 deltakere. Liv Tone Heramb slo mammas gamle løyperekord på 6 kilometer med tiden 28:20, og finske Susanna Honkanen ble vinner på 13 kilometer med tiden 1:11:27.

Trysilrypa er Trysil største arrangement hvor over 2.000 damer inntar høstfjellet. Av disse var det 93 deltakere på terrengløpet. Liv Tone Heramb deltok på Trysilrypa for syvende gang, og var godt fornøyd med og endelig slå mamma Lill Hege Bjørklunds gamle løyperekord fra 2012 (28:48).

– Det var veldig fint over fjellet i dag, selv om tåka gjorde det litt utfordrende. Men løypa var overraskende tørr, sa Liv Tone Heramb da hun kom i mål. – Målet var helt klart å slå mammas gamle løyperekord, og holde rekorden innad i familien.

Liv Tone mener det beste med Trysilrypa er at det er lavterskel løp som passer for alle.

– Det er så gøy å se at det er så mange forskjellige damer som deltar på Trysilrypa. Stemningen er alltid god, og alle heier på alle. Jeg kommer garantert tilbake til neste år, smiler Liv Tone.

2. plass på 6 kilometer gikk til Yvonne Andersen på tiden 36:10. Rype-ambassadør Stine Næss-Hartmann lagde god stemning i løypa. Hun løp litt frem og tilbake og pushet damen. Energinivået hennes holdt til en tredjeplass på tiden 37:54.

– Det er så fantastisk stemning. Her handler det om å ta ting i sitt tempo, enten man vil slå rekorder eller «gågge», sa Stine Næss-Hartmann etter å ha heiet flere damer inn til mål. – Trysilrypa passer for dem som vil ha en sosial og morsom helg, og være i aktivitet sammen med andre. Perfekt kombinasjon, spør du meg.

På 13 kilometer var det finske Susanne Honkanen, bosatt i Fredrikstad, som kom først i mål på tiden 1:11:27. Hun vant også på Trysilrypa i 2021. 2. plass gikk til Hasnija Sinkovic på tiden 1.15.40 og 3. plass til Tone Brodshaug på 1:18:04.

Se offisiell resultatliste for årets Trysilrypa løp her

Arrangør av Trysilrypa er Destinasjon Trysil, og de er veldig fornøyde med årets arrangement.

– Det er et sikkert høsttegn når Trysilrypene inntar Trysilfjellet andre helgen i september, og dette er et arrangement som vi gleder oss veldig til å gjennomføre, forteller Ida Dyreng, daglig leder i Destinasjon Trysil. – Vi synes det er gledelig at vi klarer å opprettholde sammen deltakerantall som i fjor. Tilbakemeldingene fra rypene er gode, og mange kommer tilbake år etter år.

Nytt i år var konsert med Vassendgutane fredag kveld i rypeteltet med nesten 1.000 solgte billetter.

– Vi ser stadig etter nye måter for å utvikle Trysilrypa, som er viktig arrangement for Trysil. Det er gøy å se at vi treffer med Vassendgutane og konsert fredag kveld som kickstarter Trysilrypa.

Trysilrypa er ikke bare et viktig arrangement for destinasjonen. Det er også en viktig inntektskilde for mange lag og foreninger i Trysil som jobber dugnad gjennom helgen.

– Vi hadde aldri klart dette her uten den fantastiske bistanden fra frivillige lag og foreninger, og våre mange, gode samarbeidspartnere og utstillere.

Del gjerne!