Prinsesse Märtha Louise og Birgit Skarstein leder «Sommerfest fra Telemark»

Prinsesse Märtha Louise og paralympisk mester Birgit Skarstein leder TV 2s «Sommerfest fra Telemark», direkte fra Lunde sluser langs Telemarkskanalen, fredag 24. juni. Programlederduoen har med seg «Skal vi danse»-vinner Simon Nitsche som utgående reporter.

– Telemark er jo fantastisk i seg selv. Bare det å kunne være mange sammen igjen er en stor opplevelse etter korona og isolasjon. Jeg tror dette kan bli et forrykende show rett og slett, sier prinsesse Märtha Louise, og legger til: 

– Min mors familie er fra Skien, og vi har alle telemarksbunad i vår familie. Jeg er veldig glad i Telemark.

Prinsessen gleder seg til å jobbe med Birgit Skarstein, og beskriver programleder-kollegaen som en av sine største helter.

– Tenk å dele scene med Birgit! Man kan ikke si nei til noe sånt. 

Skarstein selv har store forventninger til «Sommerfest fra Telemark» og programlederrollen. Hun sammenlikner livesending med idrettskonkurranse – og trekker frem gode forberedelser, lave skuldre, og ikke minst – det å ha det gøy mens man holder på. 

–  Jeg sa ja til muligheten fordi det er kjempespennende med en utfordring som livesending. Alle artistene, publikum, sol og sommer er dødsgøy. 

Paraidrett inkludert 

For første gang er paraidrett på programmet under TelemarksVeka. Nettopp paraidrett er en felles hjertesak for de to programlederne, som tidligere har jobbet sammen for å profilere mennesker med funksjonsnedsettelser.

Skarstein er storfornøyd med TelemarksVekas klare ambisjon om å bli Norges mest likestilte idrettsarrangement:

– Det beste er når alt kan gjøres sammen. Det spiller jo ingen rolle om man gjør det med en hånd eller en fot, sier hun.

Folkefest

Utgående reporter og «Skal vi danse»-vinner Simon Nitsche er klar for folkefest – og gleder seg til å møte publikum, idrettsstjerner og artister:

– Rulleski-proffer i aksjon på dagtid og A1 i aksjon på kveldstid. Dette har jeg egentlig ventet på å få oppleve siden jeg var 10 år gammel, sier Nitsche.

TV 2s sportsredaktør, Vegard Jansen Hagen, er storfornøyd med årets programlederduo og ser frem til å sende «Sommerfest fra Telemark» for femte gang.

– TelemarksVeka har en imponerende bredde. Det er folkefest, sommershow og masse actionfylt idrett. Programlederne illusterer denne unike spennvidden i programmet. En prinsesse med hjerte for paraidretten og Norges egen paralympiske dronning, Birgit Skarstein. Det er lov å glede seg litt ekstra til sommerdagene i Telemark og sendingene på TV 2, sier Vegard Jansen Hagen.

«Sommerfest fra Telemark» sendes på TV 2 fredag 24. juni klokken 20.00.

Del gjerne!