Flere får øynene opp for sjarmerende Skudeneshavn

Skudeneshavn, som ligger som en perle på sørspissen av Karmøy, har alltid bydd på en helt spesiell atmosfære og sjarm. Nå som den lille byen fått to nye overnattingstilbud er det blitt et attraktivt reisemål – ikke bare om sommeren, men hele året.

Lokal begeistring over nye overnattingstilbud

Dette året har Skudeneshavn fått to nye overnattingssteder, til både lokalbefolkningens og tilreisendes store begeistring. Havn Hotell og Gamlekaien åpnet begge i vår, og gir Skudeneshavn et løft med tanke på både tilbud og kapasitet.

At vi har fått ikke bare ett, men to nye hoteller i lille Skudeneshavn er helt fantastisk! For Saltråk sin del er det utrolig gøy og positivt at begge ligger rett ved sjøen med tilgang til egne brygger. Vi har et godt samarbeid og jeg tror virkelig flere gjester får øynene opp for vår butikk og bedrift via disse overnattingsstedene, sier Cathrine Skaar Rantaniitty som driver butikken Saltråk og tilbyr guidet SUP-tur i Skudeneshavn.

Hotell og restaurant rett ved havnen

Havn Hotell ligger plassert i hjertet av Skudeneshavn. Dette er et hotell hvor komfort og stil går hånd i hånd. Hotellet har totalt 7 rom; 5 dobbeltrom og 2 suiter. I tillegg har hotellet en egen restaurant, Havn Restaurant, som serverer velsmakende sjømat, saftige kjøttretter og fristende vegetaralternativer som kan nytes med vakker utsikt over havnen. Havn Hotell har to Renault Twizys til leie, med en kapasitet på 2 personer hver som lar deg utforske nærområdet på en gøyal måte. Gjennom hotellet kan du også booke deg tid i saunaen Bade-Olena.

Tiina Vormestrand, daglig leder på Havn Hotell, legger til at de to nye overnattingsstedene betyr mye for lokalt næringsliv. Mange er stolte av å vise frem Skudeneshavn, her kan vi tilby unike omgivelser og opplevelser, noe vi opplever mange er på jakt etter. Vi opplever at turismen i regionen er økende, noe vi tror og håper vil fortsette etter hvert som flere blir kjent med Skudeneshavn og våre nye overnattingssteder.

Gjestehus som oser eleganse og stil

Gamlekaien ligger i det som sies å være en av de eldste bygningene i Skudeneshavn. Dette historiske stedet har blitt renovert til å bli et gjestehus som oser eleganse og stil. Gamlekaien tilbyr 6 unike rom, alle med eget bad, og en spisestue med kapasitet til 24 personer. Gjestene kan nyte deilig hjemmelaget frokost laget av «bestyrerinnen» som de kaller det her.

For Skudeneshavn sin del har disse stedene også tilført mye mer aktivitet i form av blant annet bedrifter som benytter seg av fasilitetene på begge stedene. Dette fører igjen til at folk får sett Skudeneshavn i jobbsammenheng, og gjerne legger turen tilbake hit i privat regi. Det må jo være et stort kompliment til Skudeneshavn og ikke minst til de nye overnattingstilbudene, avslutter Cathrine Skaar Rantaniitty.


Foto: Studio Lie (Gamlekaien) og Haakon Nordvik (Havn Hotell & Restaurant)

Del gjerne!