Må kansellere ny Havila Capella-rundtur

Da Havila Kystruten fortsatt ikke har fått noen avklaring fra myndighetene som gjelder forsikring av Havila Capella, er neste rundtur med planlagt avgang fredag 17. juni også kansellert.

Havila Kystruten trenger en ytterligere avklaring fra norske myndigheter for å midlertidig sette Havila Capella i drift igjen. Parallelt jobbes det med en permanent løsning for eierskifte av skipet.

– Vi går inn i høysesongen med mange passasjerer som også skal oppleve andre deler av Norge. Av hensyn til de som har bestilt seg tur med Havila Capella, velger vi å kansellere neste rundtur med Havila Capella allerede nå fredag ettermiddag, sier administrerende direktør Bent Martini.

Rederiet har ikke lov til å drifte skipet uten gyldig forsikring, selv om Utenriksdepartementet har gitt dispensasjon til drift i 6 måneder.

– Det er frustrerende at vi ikke får en avklaring når det gjelder forsikringen av skipet. Situasjonen er utenfor vår kontroll, og vi må dessverre bare vente til en beslutning er fattet, sier Martini.

Passasjerer som har bestilt reise med neste tur med Havila Capella får tilbud om å flytte reisen sin til en avgang med Havila Castor, eller full refusjon av sitt forhåndsbetale beløp.

Del gjerne!