Flåm blir nasjonal reiselivsaktør

Flåm AS lanserer i dag merkevaren Norway’s best. Flåm tar med seg 20-års reiselivserfaring, og går for nasjonal satsning. Flåm AS skifter samtidig navn til Norway’s best AS. Selskapet skal med den nye merkevaren bidra til å utvikle og posisjonere norske kvalitetsreisemål og reiselivsprodukter ute i den store verden.

Økt internasjonal distribusjonskraft og tydeligere nasjonal posisjon vil gi økt trafikk til alle de utvalgte reisemålene. Norway’s best skal bli en sterk og ledende norsk merkevare i det nasjonale og internasjonale reiselivsmarkedet, kjent for sin sterke produktportefølje av spektakulære naturbaserte opplevelser.

Solrun Hjelleflat. Foto: Norway’s best AS / Sverre Hjørnevik

– Etableringen av merkevaren Norway’s best er vår mest ambisiøse satsing til nå, og er et prosjekt vi har jobbet med i over to år. Vi ser et kjempepotensial i norsk reiselivsbransje, men også et stort behov for profesjonalisering og bærekraftig organisering. En satsing som inkluderer utvikling av kvalitetsreisemål og -produkter over hele Norge er et naturlig neste skritt for oss, sier Solrun Hjelleflat, konsernsjef i Flåm AS.

I tillegg til Flåm og de ettertraktede produktene som tilbys der, vil merkevaren Norway’s best fra starten av også inkludere turistattraksjoner i Aurland, Myrkdalen, Geiranger, Lysefjorden, Hardanger, Hjørundfjorden, Lofoten og Narvik.

Våren 2020 fusjonerte Myrkdalen Fjellandsby med Aurland Ressursutvikling og ble en del av familien. Høsten 2020 ble selskapet medeier i Arctic Train i Narvik, for å styrke den nasjonale satsningen ytterligere. Norway’s best AS er allerede i dialog med andre aktører på kvalitetsreisemål i Norge om å bli del av merkevaren Norway’s best.

Norway’s best bygger på kunnskap og erfaring fra reisemålsutvikling i Flåm, et turistmål som årlig tar imot gjester fra mer enn 170 land over hele verden. Over mange år har Flåm opparbeidet seg en sterk posisjon både nasjonalt og internasjonalt. Flåm er nå et av Norges mest populære reisemål og er blitt en kommersiell suksess som styrkes ytterligere gjennom etableringen av merkevaren Norway’s best.

Suksessen i Flåm er et resultat av helhetstenkning, helårsdrift, lokalt samarbeid, spektakulære naturopplevelser, profesjonell distribusjon og logistikk. Dette er erfaringer som andre kvalitetsreisemål i Norge nå vil nyte godt av.Om Norway’s best og Aurland Ressursutvikling

Norway’s best AS er et av landets største reiselivsselskap som eier, utvikler og driver norske kvalitetsreisemål og reiselivsprodukter i verdensklasse. Norway’s best AS (tidligere Flåm AS) har i over 20 år posisjonert Flåm med Flåmsbana og Nærøyfjorden til å bli et av Norges største turistreisemål. I dag har selskapet aktivitet i Flåm, Aurland, Myrkdalen, Geiranger, Lysefjorden, Hjørundfjorden, Hardanger, Lofoten og Narvik.

Norway’s best AS er eid av Aurland Ressursutvikling som i 2019 hadde en omsetning på over NOK 1 mrd, mer enn 500 helårs- og deltidsansatte og mer enn 1,7 millioner gjester. Aurland Ressursutvikling eier Myrkdalen Fjellandsby 100%, 50 % av Flåmsbana, 50 % av The Fjords og 33,5 % av Arctic Train. I tillegg eier og driver selskapet fire hotell, 14 restauranter og et bakeri. All markedsføring, salg og tilrettelegging skjer gjennom det heleide datterselskapet Norway’s best AS.


Foto: Norway’s best AS / Sverre Hjørnevik