Flest skal til fjells i vinterferien

1/3 av de som skal på vinterferie planlegger å reise til fjells. DNT melder om masse snø og ledige senger på de betjente hyttene.

Vinterferie betyr for mange snø, lange skiturer og hyttekos på kvelden. En helt fersk undersøkelse utført av Opinion for DNT viser at 36 prosent av de som skal ha vinterferie skal til fjells. Den Norske Turistforening kan bekrefte at fjellheimen virker forlokkende på nordmenn.  

– Vi ser at mange drømmer om en aktiv ferie, gjerne i kombinasjon med avkobling og naturopplevelser. Og vinterferien er høysesongen for snø, ski og moro ute i naturen, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

Flere bestemmer seg i siste liten 

34 prosent av oss planlegger å ta vinterferie i år, og 15 prosent har ikke bestemt seg ennå. DNT merker at flere venter med å bestemme seg i år. Alle de vinterferieåpne hyttene til DNT har ledig plass i vinterferieukene 

–Året startet med lite snø i fjellet, og mange har nok utsatt å bestemme seg om hvor de skal dra. Selv om interessen er stor er det fortsatt mange ledige senger på våre betjente hytter, sier generalsekretær Klarp Solvang. 

Klar for en drømmevinterferie 

Snøen har lavet ned i de fleste fjellområder den siste uka, og de betjente hyttene melder om nok snø til vinterferien. 

– Det er fortsatt mulighet for de som ikke har bestemt seg ennå. Med snøfallet vi har fått den siste uka er det ingenting å vente på lenger, her er det bare å kaste seg rundt, sier Klarp Solvang. 

– Bestillingene kommer inn nå og folk virker inspirerte og optimistiske når det gjelder å planlegge.  

Ta sikkerheten på alvor  

DNTs generalsekretær minner om at uansett om man velger å reise langt bort eller bare ta en kort tur er det noen ting man må tenke på. 

– Før du drar på tur bør du planlegge turen, sjekke vær og føreforhold og sette deg inn i skredfare. Jeg anbefaler å bruke varsom.no. Du må alltid være forberedt på alt slags vær, for det skifter fort i fjellet. På dnt.no er det en pakkeliste for vinterturen som vi anbefaler alle å følge. Og husk fjellvettreglene! 

Del gjerne!