Folkefest på Oslo havnelangs 2022

Tusenvis av mennesker koste seg på Oslo havnelangs søndag.

Åpne veteranbåter, konsert, sjørøverteater, skateboard og mange andre aktiviteter for barn var noen av de nesten 50 aktivitetene langs havnepromenaden.

Oslo havnelangs er et årlig arrangement som skal gjøre Oslos havnepromenade tilgjengelig og attraktiv blant folk. Publikum får anledning til å bli bedre kjent med havna og mange aktører langs havnepromenaden.

YRENDE FOLKELIV: Mange syntes det var stas å gå om bord i veteranbåtene på Oslo havnelangs.Foto: Lydia Nyland Andersen/Oslo Havn KF
YRENDE FOLKELIV: Mange syntes det var stas å gå om bord i veteranbåtene på Oslo havnelangs.Foto: Lydia Nyland Andersen/Oslo Havn KF

Arrangement strekker seg fra Grønlia i øst til Trettenparken på Filipstad i vest.

Konserten i Trettenparken med Nimad Bagheri, Elise Bygjordet, Pikekyss og sjørøverteater ble en stor suksess blant de mange oppmøte barna. Tonje Cross, elleve ganger norgesmester i skateboard, imponerte med tekniske og kraftfulle triks.

Åpne veteranbåter langs hele Akershusstranda skapte en maritim og hyggelig atmosfære.

Publikum fikk blant annet teste undervannsdroner og lære om livredning. Store kulturinstitusjoner som Operaen, Deichman og Nasjonalmuseet bidro med kreative aktiviteter for publikum.

Mange var nysgjerrige på Oslo Havns nyrenoverte hovedkvarter på Vippetangen. Her kunne publikum også ta en tidsreise i 3D tilbake til havna i 1798.


Bildet øverst: FAMILIER PÅ HAVNELANGS: F.v.Emily (2), Dzenana, Vildana, Ellis (10), Alma (1), Harris (8) og Juan. Foto: Siv Ellen Omland/Oslo Havn.

Del gjerne!